[]

Partiden Görevli olmak vs. Oy ve Ötesi?

Seçimlere ve sandıklara inanmasam da, 7 Haziran'ın kritik bir dönemeç olması sebebiyle sandığa gideceğim, oy kullanacağım. Ama hazır işe girişmişken oy sayma, kayıp kaçak mükerrer oy kullanma konusundaki sıkıntıları da bir ucundan engellemek istiyorum.

Herhangi bir partiden seçim görevlisi olarak atandığınızda (süreleri doldu mu bilmiyorum) edindiğiniz yetki ile Oy ve Ötesi tarzı oluşumlarda görev almanız durumundaki yetkinizin arasında herhangi bir fark var mı? Salon başkanının çift oy attığını görüp mal mal bakan zebra olmak istemiyorum, sonuçta yasal yetki sınırlarını hatırlatıp, ısrarcı olduğumuzda da polis çağırıp işlerine rahatça devam edebilirler.

Bir de parti görevlisi olmak için o partiye üye olmak şart mıdır?

Tecrübeli arkadaşlar yazabilirlerse çok sevinirim.

Edit: son bir soru: hangi bölgeye gidebileceğimizi kendimiz seçebilir miyiz Oy ve Ötesi'nde? Çankaya'da kolay kolay oy çalabileceklerini zannetmiyorum ama Keçiören, Sincan tarafları oldukça sakat görünüyor. Hem de bu saydığım bölgelerin oylara etkileri oldukça fazla. Oralara toplu bir şekilde gitmek faydalı olacaktır.

 
oy ve ötesinde de parti seçim görevlisi oluyorsunuz.


  • kta  (21.05.15 18:29:34) 
ben bdp için bekledim bi defa sandıkta. arkadaşlar dedi git şu adamı bul, sana yeri gösterir dedi. gittim, esenyurtlu pala bi dayı bi karton kimliğe bilgilerimi yazdı verdi elime yolladı bi sandığa beni. levent tüzeli çıkardıydık işte sonra. sandık başındaki yövmiyeli görevliler bu levent tüzel kim loo demişlerdi :D mhpnin eksik sayılan bi oyunu düzeltmiştim zuhahah. sandık başında bir paladin kadar ahlaklıyımdır. cCc milli iradeye saygı cCc


  • kargn  (21.05.15 18:30:21 ~ 18:31:09) 
ben de buna hdp'den müşahit olmak için bakıyordum şimdi. hdp'de parti üyesi olarak değil direkt müşahit olarak görevlendiriliyormuşsunuz. detaylı bir yanıta ihtiyaç var.


  • kaufman  (21.05.15 18:39:17) 
@kta, biraz daha açabilir misiniz? Oy ve Ötesi "biz herkese karşı eşit mesafedeyiz, işimiz oyların eksiksiz sayılması" gibi bir misyonla giriyor işe diye biliyorum.

@kaufman, istikamet ya HDP ya Oy ve Ötesi zaten :) arada kaldım ama. Takibe alın isterseniz, illa ki bir arkadaş bilgilendirecektir.
  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 18:40:18 ~ 18:41:05) 
Oy ve Ötesi size birkaç partiden müşahitlik kartı çıkarıyor. Siz sandığa gitmeden önce size veriliyor. Partiye üye olmuyor, yanızca bu seçim kapsamında ilgili partiden müşahit oluyorsunuz.

Oy ve Ötesi oldukça örgütlü. Size sandık başında görevli olmak için bir buçuk saatlik falan eğitim veriyorlar. Bu eğitimler ve eğitim dökümanları internet sitelerinde de mevcut. Ayrıca siz seçim günü sandıkta bir sorunla karşılaştığınızda Oy ve Ötesi'nden okul sorumlusuyla irtibata geçebiliyorsunuz. Okul sorumluları genelde avukatlardan seçiliyor. Oy ve Ötesi'ndeki eğitimlerde sizin nelerle karşılabileceğiniz, karşılaştığınız şeylere nasıl müdahale edeceğiniz vb. anlatılıyor. Gönüllü olmak ve gönüllülükten vazgeçmek de birkaç saniyeye bakıyor.

oyveotesi.org
  • microfiction  (21.05.15 18:42:01) 
o değil de
akp seçim görevli sayısı: 800,000
chp: 350,000
hdp: 100,000
mhp: 3,000

diyolla. bu seçimler de gg diyorum.
  • dokuzeylul  (21.05.15 18:49:53) 
Abov. Yüklenelim birader yüklenelim.


  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 18:50:36) 
parti kartı olmayan birinin müşahitlik yapması yasak. mecburen böyle yapıyorlar.


  • kta  (21.05.15 18:53:23) 
Son bir soru: hangi bölgeye gidebileceğimizi kendimiz seçebilir miyiz Oy ve Ötesi'nde? Çankaya'da kolay kolay oy çalabileceklerini zannetmiyorum ama Keçiören, Sincan tarafları oldukça sakat görünüyor. Hem de bu saydığım bölgelerin oylara etkileri oldukça fazla. Oralara toplu bir şekilde gitmek faydalı olacaktır.


  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 18:57:41) 
evet, kendiniz seçebiliyorsunuz. zaten siteye girip gönüllü ol dediğinizde karşınıza hangi il, ilçe, mahalle, okulda görev almak istediğiniz çıkıyor. oy ve ötesi'ne gönüllü olmak çok kolay. istediğiniz zaman vazgeçmek de öyle.

bu arada mhp'nin 3000 görevlisi olduğu haberiyle ilgili olarak mhp açıklama yapmış:

www.bugun.com.tr
  • microfiction  (21.05.15 19:00:35) 
eğer amacınız desteğe daha çok ihtiyaç duyulan bir yerde çalışmaksa, oy ve ötesi'nde görev alacağınız yeri seçmeyin. bu durumda, onlar en çok nerede ihtiyaç varsa -çok da uzağınıza gitmeden- oraya atıyorlar sizi. yerel seçim ve cb seçimlerinde oy ve ötesi ile çalıştım. bu sefer de oy ve ötesi ile çalışacağım. güvenebilirsiniz. türkiye'de işini bu kadar ahlaklı bir şekilde yapan bir topluluk görmedim ben.

özet: oy vereceğiniz yeri seçip, çalışmak istediğiniz yeri seçmeyin. onlar en ihtiyaç duyulan yere atayacaklar.
  • ack3000  (21.05.15 20:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.