[]

tez nasıl bastırılır

yazım ile ilgili sıkıntı yok, formata uygun şekilde latex'te yazdığım yüksek lisans tezim hazır.

peki bunun baskısı nasıl oluyor? yök'ün standart bir formatı mı var matbaa'ya ya da kırtasiyeye gidince bilir mi? yoksa üniversite mi söyle kabı şöyle olacak falan fişman diye.


 
üniversitelerin formatı oluyor. eğer okulun sağladığı latex şablonu vs. kullanılmışsa formatta bir sorun çıkmaması gerekir.


  • ron dennis  (21.05.15 15:24:34) 
evet içeriğin şablonunda sıkıntı yok benim sorum baskı için dışında şu renkte kap olacak, ortası dikişli olacak yok spiralli olacak vs. vs. gibi şeyler var mı diye soruyorum.

özyeğin üniversitesi çekmeköy'de hafif dağın başında ancak içeridekilere sormam lazım ama birkaç aydır uğramadığım için bilemiyorum :)
  • ben yapmadim miki yapti  (21.05.15 15:34:47) 
tez yazim kilavuzu gibi bisey yok mu enstitunuzun? yok'un belli bir standardi yok ama her universitenin belli bir formati var kendine gore. bizimki mesela siyah uzerine yls beyaz yaldizli, doktora sari yaldizli. yazilarin arasindaki bosluklarin kac cm, kenarlarindaki cizgilerin kac mm aralikli oldugu bile belli.

edit: savunmaya girdiniz mi? benim dedigim format savunma sonrasi basarili bulunan tezler icin. savunma icin teslimde genellikle spiral istenir.
  • halanne  (21.05.15 16:47:23 ~ 16:48:59) 
tez yazımını sormuyorum. yazım kılavuzunda sadece içerik biçim bilgisi var (ki zaten latex olarak verilmiş yani hazır). baskı ile ilgili bilgi yok, savunma sonrası teslim için soruyorum. sanırım içerideki fotokopicilere sormak mantıklı.


  • ben yapmadim miki yapti  (21.05.15 17:08:48) 
Hangi üniversite olduğunu söyler misiniz?


  • ernest everhard  (21.05.15 17:28:53) 
  • ben yapmadim miki yapti  (21.05.15 17:32:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.