[]

chp'ye noldu böyle

kampanya kadrosunu anlayışını baştan aşağı değiştirdiler mi? chpnin hiç bu kadar başarılı bi seçim kampanyası yürüttüğünü görmemiştim. özellikle ekonomik anlamda hiç de boş olmayan oldukça çalışılmış şeyler sundular ve sunmaya devam ediyorlar. doktora öğrencisi planlarından tut yeni merkez türkiye projesine kadar oldukça hoşuma gitti. hdp barajı geçemezse akpnin başkanlık sistemiyle son kalan umutlarımızı da yerin dibine gömeceğini bilmesem oyumu basacaktım yeminle. siz ne düşünüyorsunuz chpnin son durumu hakkında?

Not: Nasılsa iktidara gelmeyecekler sallıyorlar demeyelim beyannameden tut sunulan projelere bakarsak yüzeysel değil cidden çalışmış şeyler olduğunu görüyoruz.

Not2: Chpli değilim. Hayatımda İzmir yerel seçimleri dışında chpye oy atmadım.

 
  • himmet dayi  (21.05.15 13:56:42) 
ne kadar bu durumdan hoşlanmasam da akp politakaları nedeniyle insanlar ister istemez siyasetin içine giriyor ve particilik başlıyor. chp de akp politikalarının "getirisi" olarak halkla daha bütünleşti ve halkı ciddi anlamda dinleyip çözüm odaklı politika-kampanya üretmeye başladı. duruşunda bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum sadece daha üretken bir chp var artık. onlar şöyle böyle demek yerine artık onlar şöyle böyle ama biz şunu şunu yapacağız gibi yapıcı politikalar üretiliyor.


  • kalpsiz mikrop  (21.05.15 13:57:51) 
Hitap ettikleri kesim genel olarak beyaz yakalı kesim olarak düşünülebilir. Vaatler her ne kadar çiftçiye, işçiye çeşitli çözüm önerileri sunsa da, yine de sonuç olarak oy alabilecekleri yegane kesimin burası olduğunu düşünüyorum. Özellikle ekşi sözlük'te soru cevaplandırmaları vs. bende "HDP'ye karşı birşeyler yapalım bizden bıkanlar oraya gitmesinler" gibi bir izlenim bıraktı.

Bunu nasıl başardıkları konusunda ise tahminlerim: partideki ulusalcıların ayrılması ve gençlere şans verilmesinin etkili olduğu yönünde. Özellikle sosyal medya atağını gençler üzerinden yapmaları hedef kitleye daha çabuk ulaşabilmelerine imkan sağlıyor.

Lakin, bir tarafı aklarken diğer tarafı bokluyorlar maalesef. Hatay'da sağcılardan oy alalım diye Alevilere hakaret eden sağcıyı aday gösterip, Arap Alevilerinin hemen hemen hepsinin çok sevdiği Refik Eryılmaz'ı liste dışı bırakmaları gibi, Trabzon'da önseçim iradesine set çekmeleri gibi.

Not: Ben de hayatım boyunca CHP'ye oy vermedim. Bu seçimde mecburiyetten oylar HDP'ye.
  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 13:58:59) 
"Nasılsa iktidara gelmeyecekler" gibi bir durum eskisi gibi söz konusu değil. Tek başına iktidar kesinlikle olamayacaklar, büyük ihtimalle AKP yine iktidar olacak (büyük ihtimal koalisyon, biraz daha düşük bir ihtimal tek başına). Bir şeyden eminim CHP bu seçimde ciddi bir büyüme yakalayacak.

Senin de bahsettiğin konular nedeniyle belki de ilk kez içimden gelerek CHP'ye oy vereceğim.
  • himmet dayi  (21.05.15 13:59:35) 
Bana kalirsa bunlar Ali Taran'in boyunu asan konular, degisimi kendisine mal etmek chp'de calisanlara, ozellikle ekonomi konusunda calisanlara haksizlik olur.

Yine degisimi baskalarina addeden olmus. Ekonomi konusu disinda biraz daha ornek vereyim. Chp ornegin bir suredir ilk defa adaylarinin cogunlugunu onsecimle secti. Gozden kacmamasi gereken muthis bir adim, demokrasinin bel kemigi bu aslinda. Vekile gucunu verenin baskani olmamasi ne guzel. Ya da ornegin gecmis genel baskan secilen kongrelerde once sarigul, sonra ince gibi rakiplerle birden fazla adayla secime gitti. Secimden once birbirini agir sekilde elestirenler secimden sonra ayni cati altinda calismalara devam etti. Bu da cok guzel bir kultur. Ya da ornegin kurum olarak gelen elestirilere kendini acti ve eski soylemlerinden uzaklasti. Hatta bu sebeple bircok "agir top" denilen insani kaybetti. Butun bu olaylar bahsettiginiz pazarlama anlasmalarindan daha once meydana gelen, lider degisimiyle gelen olaylar.
  • f_d  (21.05.15 14:49:22 ~ 15:13:52) 
Trabzon'da ön seçim ile belirlendi adaylar. İlk başta genel merkez karşı çıkmıştı ama sonradan vazgeçtiler.


  • oziloz  (21.05.15 19:36:48) 
@oziloz, şuna istinaden söylemiştim aslında: eksisozluk.com


  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 19:40:26) 
evet ondan sonra kararı geri çektiler. ben güncellememişim. :) son karar güzel oldu.


  • oziloz  (21.05.15 22:25:40) 
Abov adamın entrysini adama satmışım :D farketmemiştim sizin yazdığınızı. Saygılar :)


  • sevgikusunkanadinda  (21.05.15 22:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.