[]

Sizden yardım isteyen insanlara nasıl davranıyorsunuz?

Telefonunuzu kullanmak isteyen ya da yol tarifi isteyen turistlere vb. insanlara karşı.

Ben işyerindeysem genellikle turistler telefonumdan arama yapmak istiyorlar eşlerini falan kaybediyorlar mağazada. Veriyorum ben de. Bu konuda başıma gelen en tuhaf olay fazlasıyla beleşci bir adama denk gelmemdi. Okuldan çıktım gidiyorum orta yaşlarda bir adam telefonumu kullanmak istedi. Gündelik ile gidecekmiş, iş hakkında konuştu. Kapattıktan sonra varsa biraz para ver dedi yok deyince bari bir sigara var dedi(sigara kullanmam)

Sizin de başınıza böyle olaylar geliyor mu?

 
telefona dokundurtmam.höpörlerden konuşcaksa konuşsun.


  • tiarwain  (21.05.15 13:38:09) 
Telefonumu kullanmak isteyen olmadı henüz. Turiste verme imkanım daha yüksek, Türkün de içinde bulunduğu durumu okumaya çalışırım önce.

Adres isteyeni götürüyorum eğer müsaitsem ve yolu biliyorsam.
  • sharon and hope  (21.05.15 13:59:43) 
her türlü yardımı yaparım. para isteyene bazen verebiliyorum ama. elinde poşet olan teyze görsem yardım ederim. birine yardım etme fırsatını hayatta kaçırmam.


  • nedendir bilinmez  (21.05.15 14:00:17) 
Yol tarifi isteyen herkese, ayrım yapmadan, en iyi şekilde yardım etmeye çalışırım. Hatta bilmediğim yerleri sorduklarında yardım edemediğim için üzülürüm de. Şu ana kadar tlf isteyen olmadı, olursa duruma göre yine elimden geldiğince yardım etmek isterim.


  • puc  (21.05.15 14:10:56) 
sokakta para isteyen -dilenciler, karsidan geldim donus param kalmadicilar, hasta bilmemnesi icin yardim toplayicilar, calismak icin istanbula geldik ortada kaldik bi corba ismarlacilar vs.- genc yasli erkek kadin turk yabanci hic kimseye para vermem. isten cikiyorum yuruyeyim diyorum, adim basi evsiz/dilenci. her ihtiyaci olana 1 lira vermeye kalksan, levent'ten zincirlikuyu'ya 50'lik olursun. hava guzel diyip yuruyuse cikiyorsun, abartisiz 3 dakikada bir onun kesiliyor. arabaya biniyorsun, her trafik isiginda camina yapismis uc cocuk. ben on yildir istanbul'dayim, ya eskiden bu kadar degildi, ya da benim daha fazla gozume batmaya basladi.

su ana kadar telefon isteyen olmadi, olursa da vermem gibime geliyor. sigara isteyene veriyorum.

edit: yol soranlara da elimden geldigince cevap veriyordum, ta ki yol soracak gibi pardon bi saniye bakar misiniz bi yardimci olabilir misiniz diye on saat lafi geveleyip sonunda para isteyenlerin orani %90'lara ulasana kadar.
  • nxtrls  (21.05.15 14:30:49 ~ 14:32:42) 
telefonumu vermem tanımadığım adama kullansın diye, alıp kaçabilir. duruma göre değişebilir de gerçi, bi kez gecenin bir yarısı zincirlikuyu'da kalmıştım ve birini aramam gerekiyordu, şarz yoktu falan filan. bi genç bana yardım etmişti arkadaşlarımı aramıştım. sağolsun, kimdi bilmiyorum.
genelde para isteyenlere de para vermiyorum. Ama küçük çocuklarla yemek yiyorum. Ya da yemek alıp veriyorum vs.
fakat ağır bir şey taşıyorsa genç yaşlı fark etmez, genelde yardım teklif ederim ya da sorarlarsa yardım ederim. genç erkeklere yardım etmiyorum bu arada, erkeklerde yardım yaş sınırım +60. hatta bakışına göre yardım da etmeyebilirim adamdan hoşlanmadıysam.
bunun dışında sigara da kullanmadığım için ne ateş ne sigara isteyene cevap dahi vermiyorum.
akbil isteyene de aylık kullandığım için fırsatım olmuyor. vs.
  • aithra  (21.05.15 14:43:49 ~ 14:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.