[]

Osho basit bir kişisel gelişimci mi?

Osho okumayı düşünüyorum ama biraz önyargılarım mevcut, kişisel gelişim sınırının neresindedir acaba? okumaya değer mi?




 
Bana sorarsaniz, herhangi bir kisisel gelisim kitabi okumaya degmez.


  • stavro  (21.05.15 11:48:22) 
kişisel gelişimci değildir. kişisel gelişim; insanlara pozitif duyguları empoze etmeye çalışan; güzel düşün güzel şeyler olsun mantığında ilerleyen ama şahsi kanaatimce pratikte bir işe yaramayan nasihatler bütünüdür. İşe yarayan noktaları %10 ise işe yaramayan noktaları %90'dır.

Osho ise baştan sonra bir spiritüel liderdir. sadece hayat ile ilgili değil, biz kimiz, niye burdayız gibi ölüm-ötesi ve gerçek ötesi sorulara cevap veren bir ruhanidir. şahsıma göre ılımlı bir spiritüel liderdir. neredeyse tüm ruhani öğretiler insanı acı çekmeye, iradeyi kontrol altına almayı öğretmeye çalışırken; bu adam boşver gitsin, bak dalgana hacı, nasıl olsa ölecez modundadır. hakkında bir sürü dedikodular çıkmıştır karı kızla alem yapıyor bu nasıl ruhani liderdir vs diye. çıkması da normaldir çünkü adamın zaten amacı bu. hayattan zevk almak.

bana kalırsa; illa okumak istiyorsan oku. eğer önyargın yoksa oku. ama ben sıkı bir müslümanım/hristiyanım vs diyorsan uzak dur; çok mağdur olursun fgashjfgajgh

not: agnostiğim.
  • yollarbenibekler  (21.05.15 11:50:30) 
@yollarbenibekler
ben ateistim. birçok soru işareti de var kafamda aslında. ama bu soru işaretlerini osho ile gidermeye çalışmak bir tembellik mi ve ne kadar doğru, bunu bilemiyorum şu an.

  • renkli hayalet  (21.05.15 11:54:56) 
ateistlik; bazen islama inananlardan bile önyargılı bireyler çıkarıyor. o yüzden sizin bu konulara ne kadar önyargınız var bilemem.

benim düşüncem (ki genellikle agnostikler böyledir), tanrı, yaratıcı, mimar, admin vs. var mı bilmiyorum. elimizde bir veri yok. eğer tanrı yoksa şaşırmam. varsa da şaşırmam. bu durumdayım.

o yüzden önyargılarınızı yıkmaya yönelik birini dinlemek istiyorsanız; neil tyson dayımızın şu videosunu izleyin; bu adam benim için çok değerli biridir; ateizm hakkında neler diyor bir bakın

bigthink.com

(ingilizce)
  • yollarbenibekler  (21.05.15 11:59:42) 
kendini tamamen okuduğun düşünce biçiminin sorgusuz sualsiz kölesi yapmayı düşünmüyorsan kafandaki soru işaretlerine cevap aramayı tembellik olarak görmek doğru bir yaklaşım değil. açık görüşlü olmak lazım, okuduğumuz-gördüğümüz her şeyden bir şeyler öğrenebiliriz. daha önce aklımıza gelmeyen bir bakış açısıyla karşılaşıp anlamlandıramadığımız bir konuya anlam kazandırabiliriz. büyük beklentilere girme, hayatımın anlamını burada bulacağım diye ama belki bir şeyler öğrenirim diye düşün.


  • neseranni  (21.05.15 12:02:06 ~ 12:02:34) 
Boyle ruhanilik peşindeki adamlar yazmaya gelince artiz ama hayatı, müritleriyle ilişkileri, tarikatte iktidar oyunları falan tam bi komedi. İngilizcen varsa ölmüş adamın alakasız müritlerine para kazandırmadan önce bi biyografisini okumanı tavsiye ederim.


  • mistreated  (21.05.15 16:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.