[]

hdp barajı aşarsa

akp ile koalisyon kurup hayatlarının fırsatını yakalamak varken, neden mhp ve chp'yi destekleyip kendi ayaklarına sıkmayı tercih edeceklerini açıklar mısınız?anlamıyorum ben onu.




 
akp ile kesinlikle koalisyon kurmayacagiz gibi aciklamalari vardi bildigime göre


  • bonaparte  (21.05.15 02:39:37) 
akp ile koalisyon yapar mısınız sorusuna
ülkeyi hükümetsiz bırakmayız demişti selo.

  • titiraprap  (21.05.15 02:44:06 ~ 02:44:54) 
gerçekten ilkeli olamazlar mı? neden her şeyi bu kadar basite indirgiyorsunuz? ben de yüzde yüz güvenmiyorum ama varsayımlar ve önyargılar üzerinden gitmenin de manasız olduğunu düşünüyorum.


  • mistreated  (21.05.15 02:46:08) 
gerçekten ilkeli olamazlar mı, olabilirler. ama ellerine geçecek en iyi fırsat akp ile kuracakları koalisyon.

"olamaz mı, olabilir" şeklinde bir varsayım çok daha manasız geliyor. bunun dışında gerçekten bir sebepleri var mı bilmediğim. onj soruyorum aslında
  • gregory  (21.05.15 02:51:59) 
rte cumhurbaskanı secildiginde selo ayakta alkıslamadı mı? oslo'da halktan gizli kapaklı planlar yapıp, uzun süre inkar etmediler mi? bence elimizde yeterince done var.

10'dan önce ya da sonra, her türlü ebemize kayacagına inanıyorum ben. gecmiş olsun
  • art vandaley  (21.05.15 02:52:58 ~ 02:53:47) 
erdoğan'a açık açık "seni başkan yaptırmayacağız" derken, akp'ye bu tavrı koymuyorlar. bu açıklamaların sertlikleri, keskinlikleri ve hedefleri tesadüf değil. çözüm süreci konusunda da erdoğan'a bağlı olmadıklarını, hükümet ile devam edebileceklerini söylemişlerdi.

bu arada koalisyon hükümeti gündeme geldiğinde akp zaten hdp kapısını çalmayacaktır mhp varken. yine de kilit rol oynayacakları belli.

son olarak, hdp'nin mhp'yi destekleyebileceği bir senaryoyu kim uydurdu ya? o nereden çıkmış?
  • john lee hooker  (21.05.15 02:58:28) 
şunu paylaşıp duruyorlar da


"HDP’nin barajı geçmesi ile AKP’nin iktidardan düşmesi mümkün olacaktır. Selahattin Demirtaş, AKP ile koalisyon yapacak “en son partinin” HDP olduğunu ve seçim barajını kaldıracak bir CHP-MHP hükümetine dışarıdan destek verebileceklerini belirtmiştir. Yani, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yaz başbakan olması mümkündür, bunun yolu da HDP’nin barajı geçmesidir. 12 Eylül’ün ürünü seçim barajı bu garipliği Türkiye siyasi sistemine hediye etmiştir."

m.t24.com.tr/yazarlar/erdem-yoruk/8-maddede-neden-hdpye-stratejik-oy-vermek-lazim,11906
  • gregory  (21.05.15 03:13:07) 
akp ile koalisyon yapmak hem hayatlarının fırsatı olur, hem de aynı zaman o fırsatı tepmek olur. koalisyon yaparsa birkaç bakanlıktan aşağısını kabul etmez. bu hareketin bakanlık kazanacak kadar yükselme fırsatı bi daha kolay kolay ele geçmez. bununla birlikte, hdp'nin şu anki seçmeninin en az %3-4ü, kürt hareketiyle ilgisi olmayan ve akp ile koalisyon yaparlarsa bir daha hiçbir şekilde hdp'ye oy vermeyecek insanlardan oluşuyor. hdp sadece kürt oylarıyla parti olarak meclise giremez. yani aslında akp ile koalisyon yaparlarsa kendi ayaklarına sıkarlar diye düşünüyorum ben. dışarıdan mhp ve chp'yi desteklerse, bu seçimde hdp'ye baraj atlatacak seçmen, kemik seçmene dönüşür. eyyorlamam bu kadar.


  • ack3000  (21.05.15 12:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.