[]

Seçimlerde AKP 276 milletvekili alamazsa ne olur?

Diyelim ki HDP barajı aştı ve AKP de 276 milletvekili alamadı. Hatta CHP ve MHP de birleşince 276 etmiyor. O zaman HDP'yi ikna eden taraf mı hükümeti kurucak?

Bu durumda HDP'nin elinde bazı şartlar koşma kozu olmuyor mu?

(not: CHP ya da MHP'nin AKP ile koalisyon oluşturmayacağını varsayıyorum)

 
akp'nin mhp ile kurmayacağı ne malum?


  • yollarbenibekler  (20.05.15 15:11:30) 
@yollarbenibekler o ihtimal tabii ki var da mhp kesinlikle kabul etmiyor diyelim. Varsayım üzerine konuşuyoruz şu anda. MHP akp ile koalisyonu kabul etmezse yeni hükümeti hdp mi belirler?


  • elcolerico  (20.05.15 15:14:31) 
CHP+MHP koalisyonu olabilir.Bu da olmazsa evet HDP belirleyici olur.


  • drako  (20.05.15 15:15:37) 
@drako o durumda en çok oyu alan parti AKP olmasına rağmen hiç bir söz hakkı olmaz mı?


  • elcolerico  (20.05.15 15:19:03) 
dışarıdan destekli azınlık hükümeti kurulabilir. Bir ihtimal.


  • dokuzonbeş  (20.05.15 15:24:09) 
CHP + MHP koalisyonu için HDP "Eğer seçim barajını kaldırırlarsa dışarıdan destek veririz" dedi. Dışarıdan destek de hükmet içinde yer almadan güven oylamasında oy lehte vermek demek.


  • himmet dayi  (20.05.15 15:24:43) 
akp mhp ya da hdp ile koalisyon kurur, mecliste sıkıştıkları bütün oylamalarda destek verdiler bunlar bakmayın ortamlarda atıp tuttuklarına.


  • parola58  (20.05.15 15:40:16) 
AKP anayasayı değiştirmek istiyor mu? evet
HDP mevcut anayasaya karşı çıkıyor mu? evet
AKP başkanlık sistemi ile federal bir yapı istiyor mu? evet
HDP başkanlık sistemi istemese de federal bir yapı istiyor mu? evet
AKP barajı kaldırır mı? evet, darbeci günler zırvası ile kalkar

AKP + HDP koalisyonu kesin.
Mevcut yapıda da çoğu aşiret lideri AKP ya da HDP den girdi.
  • croswell  (20.05.15 16:45:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.