[]

D-Smart'ın Telefon Dolandırıcılığı Karşısında Ne Yapmalıyım?

Geçtiğimiz fatura döneminde bir D-Smart müşteri temsilcisi beni arayarak mevcut Spor HD paketimi aylık 8 TL farkla Sinema kanallarını da içeren full pakete çevirebileceğimi söyledi. Sinema kanalı izlemediğimi, paket değişikliği istemediğimi iletmemden sonra da dilersem 1 ay içinde yeni paket aboneliğimi iptal edip eski paketime dönebileceğimi ve fatura döneminde hiçbir ücret değişikliği yaşamayacağımı söyledi. Bu bilgi sonrası "ücretsiz deneme süresi" içerisinde yeni paketi denemek üzere paket değişikliğini onayladım.

Yaklaşık 3 hafta sonra D-Smart'ı arayıp eski paketime dönmek istediğimde, bana eski paketim olan Spor HD paketimin satıştan kaldırıldığını, geriye dönüş olmadığını, artık bu paketle devam etmem gerektiği söyledi. Ben de telefonda bana iptal edip eski paketime dönebileceğimi vadettiklerini, telefon görüşmelerinin kaydedildiğini ve incelenmesini istediğimi söyledim. Bunun üzerine kayıtların incelenmesi için şikayet talebim alındı.

Aradan 3 gün geçtikten sonra beni arayıp telefon kayıtlarının incelendiğini, aynı benim iddia ettiğim şekilde eski pakete hiçbir ücret ödemeden dönebileceğim konusunda tarafıma yanlış bilgilendirme yapıldığını tesbit ettiklerini söylediler. Ben bunun üzerine özür dileyip eski paketimi kullanmaya devam edebileceğimi söylemesini beklerken, telefondaki kadının yapacakları bir şey olmadığını, yeni paketle devam etmem gerektiğini istemiyorsam aboneliğimi iptal edebileceğimi söylemesiyle şok oldum.

O anda anladım ki ortada bir yanlış bilgilendirme yok, bilinçli ve kurumsal bir dolandırıcılık var.

Bunlar hakkında tüketici mahkemesi filan değil direk Asliye Ceza Mahkemesi'nde dolandırıcılık davası açmayı düşünüyorum. Böyle bir yol izleyebiliyor muyum? Suçun ve mahkemenin niteliği dolayısıyla bu uygun olur mu? Değilse bu sahtekar hırsızlarla başka ne şekilde mücadele etmeliyim?

 
Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. İlinize en yakın heyeti şuradan bulun:

www.tuketici.gov.tr
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (20.05.15 14:53:56) 
Biraz daha detaylı bilgi sahibi olan birisi varsa çok makbule geçer. Fatura geldiğinde ne süre içinde nasıl itiraz etmeliyim vs. Ortada bir anlaşmazlık değil kasıtlı dolandırıcılık var. Buna göre hareket etmek istiyorum.


  • otonomo  (20.05.15 15:06:00) 
btk sitesinden şikayetinizi iletebilirsiniz, ben genelde oradan yaptığım tüm şikayetlerde olumlu sonuç aldım

tuketici.btk.gov.tr
  • Northern Mariner  (20.05.15 17:03:30 ~ 17:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.