[]

Cardio

Evde total body cardio 21 day-fix diye bir programa başlıyorum.

Koşu ayakkabası giymeme gerek var mı? Yalınayak yapmak sakıncalı olabilir mi? Baya atlamalı, zıplamalı bişeyler yaptırıyo abla.

Bir de squat yaparken giymiyorum onda sorun olmaz diye.

 
ayakkabısız olmaz. çimde- kumda değilsen.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (20.05.15 13:09:04) 
Squat yaparken çıplak ayak çalışmak iyidir, zira bu iş için özel üretilmiş tabanı kısa ve sert ayakkabılardan kullanmıyorsanız eğer standart spor ayakkabılardaki yastıklama sistemi dengenizi bozup sakatlık riskini artırmaktadır. Bu yüzden çıplak ayak ve Converse tipi alçak tabanlı ayakkabılar ağırlık çalışırken daha faydalı oluyor.

Onun dışında hoplamalı zıplamalı kardiyo egzersizlerinde ayakkabı şart, aksi halde çok kısa sürede tendonları koparıp kemiklerinizi kırabilirsiniz.
  • angelus  (20.05.15 13:14:31) 
ev için koşu ayakkabısı alma bence, training ayakkabıları çapraz ve lateral hareketlere izin verir ama koşu ayakkabıları buna izin vermez dolasıyla ayağını burkar sakatlanırsın.o yüzden training kategorisine giren ayakkabılardan al.

Edit: squat için bilmiyorum da hoplamalı zıplamalı hareketler için çıplak ayak da olmaz ayakkabı şart. Ben ev için 3 senedir aynı ayakkabıyı giyiyorum,sadece evde giydiğin için eskimez de 1 kere al ama dışarda hiç giyme.
  • neferkitty  (20.05.15 13:16:04 ~ 13:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.