[]

Tükenmişlik Sendromu - Yönetilebilir Kişisel Enerji

Atom parçalar gibi başlık attıktan sonra konuya geleyim kardeşler,

Yaklaşık 1 yıl önce bir blog kurdum. Her gün 2-3 haber, iki günde bir makale giriyordum (tüm işi ben yapıyordum, yazıları da ben yapıyordum çünkü uzmanlık alanımdı). Her gün işten arta kalan 2-3 saatimi buna ayırıyordum. Her sabah 5.30'da kalkıp blogla ilgileniyordum. Haliyle blog çok büyüdü, günde 3.000 kişinin girdiği bir site haline geldi. Neredeyse tam zamanlı bir iş haline bile gelebilirdi yeterli seviyede fokus olabilseydim.

Sonra birden burnout oldum, tükendim, enerjim bitti, blogu güncellemeyi geçin, blogla ilgili maile bile bakamaz oldum. yaklaşık 2 aydır saldım, ziyaretler günlük 500'e düştü, adsense geliri ciddi anlamda düştü. Tekrar toparlayamıyorum.

Özetle, enerjimi yönetemedim, ne yapmam gerektiğini çözemedim. Tavsiyeniz nedir? Ne yaparız da kurtarırız durumu? Aklınıza ne geliyorsa yazın lütfen. Dertleşelim.

 
bende benzer durumdayım. başlığı takibe alıyorum.


  • konskenkova  (20.05.15 10:34:06) 
iş paylaşımı yap, çok fazla yükün oluştuysa son dönemde ya kendi işinde ya da blogunda yapılacak işlerin bir kısmını delege edebileceğin insanlar olmalı. yoksa zaten, uzun zamandır yüklenebileceğinden fazlasını götürmeye çalıştığın için burnout olmuşsun, bu yükü dağıtmadan rahatlaman mümkün olmaz gibi.

edit: bu arada ben de aynı durumdayım diyebiliriz, ama kendimce çözümü düşündüğüm halde imkansızlıklardan realiteye geçiremiyorum maalesef. çok pis döngüye girdi. sen yapabiliyorsan yap.
  • loveinaflipbook  (20.05.15 10:35:35 ~ 10:36:59) 
müdürlük yapman gereken yerde amele olmuşsun, sıkıntı orada. Yani iş yükünü bir şekilde paylaşman gerekip ana/önemli konuları halletmen gerekirken sen her konuyu kendin çözmeye kalkmışsın sıkıntılı biraz


  • efrasiyab87  (20.05.15 10:40:36) 
artık sizi tatmin etmiyor, heyecan vermiyor olabilir mi? özetle artık o işi "aşmış" olabilir misiniz? belki de o konuyla ilgili yazacaklarınızı gerçekten tüketmişsinizdir. daha da derinleşmeniz gerekiyordur da tembellik yapmak daha cazip geliyordur?

belki artık sıkmıştır sizi, başka şeyler yapmak istiyorsunuzdur?
  • dahili meddah  (20.05.15 10:50:24) 
İçerik yazarıyım, sizi çok iyi anlıyorum o konuda. Çok kısa süreler içerisinde yapılabilecek işleri bile bazen uzatmak gerekiyor, çünkü başına oturduğunuzda yazacak konu, üzerine düşecek enerji bulamayabiliyorsunuz.

Bir editörle anlaşarak kısmen de olsa çözebilirsiniz sorunu. İhtiyaç varsa bana ulaşın, halledebileceğim bir alansa referanslarımla size geri dönüş yapayım :)
  • sevgikusunkanadinda  (20.05.15 10:55:05 ~ 11:05:02) 
ufak tefek paralara/ödüllere işi diğer insanlara yığ. sen de büyük düşünmeye başla ;)

burdan bir ton adam bulursun mesela.
  • siradisi00  (20.05.15 12:21:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.