[]

Sistit

Sistit(İdrar yolları acayipleşmesi) hastalığına yakalanan tanıdığınız varsa onun ne kadar sürede iyileştiğini hatırlıyor musunuz?Ayrıca iyileşme sürecinde çok işe yarayacak pratik bi yöntemi varmıydı??




 
doktorlar çoğunlukla cipro isimli antibiyotiği veriyolar ve bünyeden bünyeye göre tedavi süresi 3 gün ile 1 hafta arası değişiyor. ancak ilacı içtiğiniz günün ertesi ağrılarınız mucizevi bi şekilde geçiyor. ama buna aldanıp ilacı bırakmamanız gerekiyor. tabii sonrasında her daim hijyen ve özen de çok önemli. geçmiş olsun.


  • tahinpekmez  (07.09.09 15:32:17) 
yaban mersini (cranberry) suyu için, ağrıları hafifletiyor. east'n'bull markasının var.


  • cedilla  (07.09.09 15:34:09) 
Acaba bu hastalığın kendisinden ağrısız olması birşeyi değiştirir mi? Hastalık var ama ağrısı yok yani


  • Rodin  (07.09.09 15:39:34) 
1-2 gunde iyilesiyor genelde. doktor dısında baska bi yola basvurmayın.


  • bryan fury  (07.09.09 15:53:32) 
bu ciprodan mı bahsediyorsunuzz? su tuvalete çıkma etkisini artık su 500 mglık ççözse çok ii olacak 9 unda okul war da:S


  • kelebek-ayça  (07.09.09 16:09:14) 
Arkadaşlar zor bir durumda bir arkadaşım var lütfen yardımcı olun biraz daha bilgilenmek istiyoruz..


  • Rodin  (07.09.09 16:42:19) 
çok ağır değilse ilaci aldiktan bikac saat sonra gecer ya. benim oyle oluyodu en azindan. purinol kullaniyodum, yanina da antibiyotik cakti mi hicbisiyi kalmaz.


  • kenarortay  (07.09.09 17:35:23) 
içebildiği kadar su içsin, idrarın yoğunluğunu düşürüyor daha kolay gidebiliyorsunuz tuvalete... ha sistit tekrar eden bir şey... 8 ay bile uğraşabilirsiniz doğru antibiyotiği bulmak için... tahlil falan yapılması lazım.


  • ilse  (07.09.09 18:52:12) 
sistit adindan da anlasildigi uzere bir enfeksiyondur. Idrar yolu enfeksiyonu. Tum bakteriyel enfeksiyonlar gibi bu da antibiyotiklerle tedavi edilir. Cipro (Siprofloksosin) bu hastaliga neden olan bakteriler icin iyi bir antibiyotiktir. Antibiyotigi icip beklemek lazim. Hicbir antibiyotik semptomlari iki - uc saat icinde bitirmez, belki hafifletir. Biraz beklemeni oneriyorum. GEcmis olsun


  • beltedmanatee  (07.09.09 23:30:07) 
benim de başıma geldi, idrar yolları antiseptiği kullanmamı söyledi doktor; antibiyotiğin olası yan etkilerinden kaçınmak için; zaten çok ağrılı da değildi. gerçekten çok çabuk (neredeyse aynı gün içinde) iyileşebilir. ama ddikkatli olunmalı çook sık tekrarlıyor zira.


  • ansya  (08.09.09 11:55:07) 
walla bnmki 2 ay hatta 2.5 aya dogru gdiyor çok daha iiym ama tam anlamıyla geçmiş deil. bu cipro iyi gelir umarım hemen etkisini gösterir yoksa çok sorun yaşayacagım ünv hayatımda :S


  • kelebek-ayça  (08.09.09 15:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.