[]

neden çocuk yapılıyor?

selam dostlar.

yan dairemden her gece bebek ağlama sesi gelmesi üzerine kafama takıldı.

ağlama sesi beni rahatsız etmiyor fakat sabah 7 de kalkıp işe giden anne veya babasının yataktan kalkıp uzun uğraşlarla çocuğu susturmaya çalıştığını duyabiliyorum. resmen istemeyerek yapıyorlar duyabiliyorum.

şimdi bana izah edin doğumundan hatta hamilelik sürecinden itibaren uzun yıllar size eziyet veren bu şeyler neden yapılır?

hem hayat boyunca ciddi bir masrafın altına giriyorsun hem fiziksel ve ruhsal olarak bir çok soruna sahip oluyorsun.

çok gereksiz değil mi yahu? insan insana yapar mı bunu?

 
insan hep ölümsüzlüğe gereksinim duymuş onu aramış ve bulamamıştır. ancak dolaylı olarak ölümsüzlük tatminini elde edebilmenin yollarını bulmuştur. kimisi için bu çocuk yapmaktır kimisi için sanat icra etmektir kimisi için ün yapmaktır ve daha akla gelebilecek çeşitli yollar.

desem de sen bana tam olarak inanma, insan; tek bir cümleyle, cümlelerle, paragraflarla hatta kitaplarla bile açıklanamayacak kadar çeşitli ve her insan içinde bir evren barındırır. insanı açıklayan tüm formüllere hükmeden tek formülü bulmak-en azından günümüzde- imkansız.
  • Octavarium  (20.05.15 02:50:05 ~ 02:50:37) 
Üreme içgüdüsü, toplum baskısı, soyun devamlılığı, aile ısrarı vs...

Örnekleri çoğaltmak mümkün, ancak "resmen istemeyerek yapıyorlar" yorumunuz biraz sert olmuş. Yorulmuşlardır sizin de belirttiğiniz gibi? Uykusuz geçen/geçecek birkaç ay bu işin doğasında var. Çocuk yapmayı düşünen çiftler bu ve buna benzer bir çok sıkıntıdan haberdarlardır, emin olun. Sadece bazen çok kötü bir gün geçirirler ve üstüne bir de çocuk gürültüsü bir anlığına çekilmez hâle gelebilir. Geçicidir yani, öyle düşünmeyin. Evlât dediğiniz çiftlerin her şeyi olur.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (20.05.15 02:53:27) 
Çoğunlukla evliliği kurtarmak için. Çocuk, evli çiftler için bir meşgale oluyor; ortak bir amaç sağlıyor.

Tabi bilinçli bir şekilde yapılan, sevgiyle büyütülen ve topluma faydalı bir birey olan çocukları ve ailelerini tenzih ederim.
  • pozzecco  (20.05.15 03:31:53) 
tabi ki sebebi bebekler tatli oldugu icin =) ted videosu vardi ama simdi bulamadim.
ah buldum, neden tatli buldugumuzu da acikliyor, aslinda tatli filan degillermis :)
altyazisi
www.ted.com
  • bir varmis bir yokmus  (20.05.15 03:59:14 ~ 04:06:50) 
çok şey hakkında +1
Isteyerek ve severek yaptıkları için bakımı zor gelmiyor. Tahammülsüz sabırsız ve rahatına düşkün (kendimden örnek) insanlara çocuk yapmak hiç mantıklı gelmiyor. O yüzden pek anlam veremiyoruz bence.

  • duhan  (20.05.15 06:07:02) 
meraktan da olabilir. sahsen ben oyle yapacagim yaparsam ^^
- bana benzeyen bir sey.
- tamamen karsiliksiz sevecegin bir sey.
- tecrube edenlerin dedigine gore, dunyadaki en guzel his.
  • heygidim  (20.05.15 06:14:29) 
Çocuk yapmak yaşlılık yıllarında yalnız kalmamak için alınan bir önlemdir.Yani tamamen bir sigortadır.Hayırlı evlat terimi de buna dayanır zaten.Ne kadar çok çocuk o kadar gelecek garantisi.


  • taytaylan  (20.05.15 07:56:21) 
toplum baskısı, üreme içgüdüsünü filan bilemem.
zira bunların hiçbirisi yok sanırım üzerimde.

biz çocuk yapmaya yeğenlerimizden sonra karar verdik eşimle. yeğenlerimizi bu kadar seviyorsak, kendi çocuğumuzu nasıl severiz allah bilir diye düşündük. bakalım eylülde görecez nasıl sevecekmişiz :)
  • teritori  (20.05.15 08:37:06) 
müslüm baba bu konuda tespiti net yapmış;
Farklıyız güzelim birbirimizden
Apayrı dünyanın insanlarıyız
Tek suçu doğup da yaşamak olan
"Bir anlık hevesin" kurbanlarıyız
  • kargn  (20.05.15 08:45:10) 
çoğalmak için, insan nesli sürsün diye.


  • aithra  (20.05.15 11:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.