[]

parayı geri alma sorusu

2014 yılının ağustos ayından yapılması planlanan ama sonradan iptal edilen bir organizasyon için 2014 temmuz ayından bir tur şirketinden 2 kişilik(kredi kartı ile,toplam 585tl değerinde) organizasyon bileti aldık. organizasyon iptalinden sonra tur şirketi, ana organizatörün parayı alıp kaçtığını,hukuki sürecin devam ettiğini ve paraların iadesinin yapılacağını yazan bir email attı.

iptal edilen tarihten bu yana turu arayıp paranın ne zaman yatırılacağını soruyoruz her hafta. bize de sıradasınız, şu tarifte biticek yok 2 hafta 2sonra bitecek denilip kapatılıyor konu. en son dün aradık ve paranın yattığını ve email gönderdiklerini söylediler ama ne email var ne para.neredeyse 1 senedir tur tarafından oyalanıyoruz.

parayı almak için ne yapabiliriz? şuana kadar sabrettik ama hata ettik, hukuki olarak da yapabileceklerimiz neler?

 
ikamet etmekte olduğunuz ilçedeki kaymakamlığa bağlı tüketici hakem heyetine başvurun


  • aporrhais pespelicani  (19.05.15 23:03:22) 
polis'e başvurun. nitelikli dolandırıcılık isnadıyla suç duyurusunda bulunun. adliye'de yardımcı olacak bir avukat muhakkak bulunur.


  • cari kacik  (19.05.15 23:05:46) 
bir de "hukuki sürecin devam ettiğini" de mi söylüyorlar ? nerde arıyorlar bu hukuku ? :)


  • 1adam  (19.05.15 23:23:30) 
Kredi kartıyla almanıza rağmen bu kadar sürünmeniz yanlış, hiç kimsenin mi bilgisi yok ters ibraz hakkında da o kadar uğraştınız?

Şu anda mümkün müdür bilmem ama bu sorunu ters ibraz çok kolay çözermiş, bankayla bir görüşün belki bu kadar zaman geçmesine rağmen işlem yapılabiliyordur.
  • atom karincanin torunu  (19.05.15 23:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.