[]

İş başvurusu + CV içeriği (Amerika içerir)

selamlar

Amerikaya iş başvurusu yapmaya başlayacağım kısa zaman içinde, niye diye sormayın sebebi aşikar.

tecrübeli mühendis olarak şansım nedir fikirlerinizi alabilir miyim? asıl sorma amacım vatandaşlık konularından ötürü

bir de CV'mi tekrar elden geçireceğim dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? mesela amerikan şirketlerine ırkçılığa meydan tanımamak için fotoğraf konulmuyor bunun gibi noktalar hakkında fikir verirseniz sevinirim.

 
calisma vizesine gerek duyacaksan elini cabuk tutman gerekiyor bir is bulmak icin. calisma vizesi basvurulari senede bir kere bu aralar yapiliyor.

Amerikada resume kullaniliyor cv yerine. orneklerine bak. bir sayfadan uzun olmasin deniliyor. fotograf olmayacak. internetten aratip detaylari bulabilirsin.

sansin vardir elbet neden olmasin. ama avrupa daha cok olur sansin diye dusunuyorum.
  • oshamahue  (19.05.15 23:51:47) 
çalışma vizesinin senede bi kez yapıldığını bilmiyodum ya :-/

avrupa benim yerim değil. almanyada yaşıyorum 2 senedir. polonyayı ingiltereyi avusturyayı romanyayı hollandayı gördüm, beklentimin inanılmaz altında çıktı. amerikanın yerini tutabilecek bir ülke görmedim henüz.

şu 1 sayfa kısmı beni biraz zorluyor. işi yazdıktan sonra tanımlamak da gerekmez mi? e okulu yazıcan yetenekleri yazıcan sertifikaları yazıcan derken 1 sayfayı geçiyor
  • KidLazer  (20.05.15 02:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.