[]

sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz mesleki ve maddi tatmin var mı?

işiniz okuduğunuz alanla mı ilgili yoksa değil mi?
Hobisini meslek haline getirip para kazanan var mı?
Kendi işini yapan var mı?


 
Eczacılık bitirdim. PHP kodlama yapıyıyorum. 10 yaşımdan beri bilgisayar kurduyum. :)


  • boray eris  (19.05.15 21:07:17 ~ 21:17:40) 
sevdiğim işi yapıyorum. hayalimdeki parayı kazanamıyorum.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (19.05.15 21:15:37) 
aslında yaptığım işin okulu okudum(lise ve önlisans, önlisansı tamamlamadan bırakmıştım) ama daha sonradan para kazanılacağını dahi bilmeden hobi olarak uğraşmaya başlamamla birlikte bugün istanbul ortalamasının üstünde bir maaşla çalışıyorum. keyif alıyor muyum? o eski hobi hali yerini profesyonelliğe bıraktı cevap dahi vermek istemiyorum. odaklanılması gereken kısım bu kısım.


  • 2006  (19.05.15 21:44:48 ~ 21:45:34) 
isim okudugum alanla ilgili, en azindan bir dali. mesleki bilgimi yaptigim iste kullanabiliyorum.
sevmiyor degilim ama bayilarak yapmiyorum. calisirken kendimden gecmiyorum yani.

  • amilaz enzimi  (19.05.15 21:47:11) 
Akademisyenim. Çalışma alanımı çok seviyorum, saatlerce oturup tapabilirim konularıma. "Konularından put yap" deseler "De get" demeden önce bir düşünürüm "Yapsam mı acaba gerçekten" diye, doyamıyorum. Ayrıntılı ayrıntılı ilgilenmeyi çok seviyorum, çok zevkli geliyor; iğne oyası yapmak gibi bir şey. İnek olduğumdan da olabilir bu. Maddi tatmin dersen, mezun olduğum dönemki arkadaşlar içinde en az ben kazanıyorum. Hatta çoğunun yarısından daha az kazanıyorum. Ama fena değil. Normalde sürünmediğim için halimden memnunum. Şu aralar TL kazanıp dolar harcıyor olmak birazcık zorluyor beni ama ileride geçecek.


  • aychovsky  (19.05.15 21:50:14 ~ 21:53:43) 
işim okuduğum alanla ilgili. hobim bilgisayar ve yazılımdı. şimdi de yazılımcıyım. mayış tatmin ediyor diyebilirim.


  • hb  (19.05.15 22:02:38) 
İsim ve okudugum alan aynı

MAyiş: yetmez ama evet.

Lokasyon: istanbul
  • intern in the house  (19.05.15 22:30:11) 
işletme okudum, seslendirme yapıyorum. hem rahat geçiniyorum hem esnek çalışıyorum. terfi-tazminat-kariyer ezelden umurumda olmadı. mesele sadece sevdiğin işi yapmak değil, başkalarına gıpta etmeden kendi dalgana bakmak.


  • berhudar ol evladim  (20.05.15 02:37:39) 
balıkçı olmak istiyorum :(


  • gündüz m  (20.05.15 02:44:28) 
okuduğum, sevdiğim işi yapıyorum
mesleki ve maddi tatmin var,
kendi işim olamaz mümkün değil,
mutluyum.
  • basond  (20.05.15 10:41:51) 
okuduğum mesleği yapıyorum (yazılım). maaş daha çok olsa hayır demem ama iş tecrübeme göre fena değil.

bunun yanında pilot olmak istiyorum, 2.5 yıldır uğraşıyorum ama hala sonuç yok. daha ne kadar zorlarım bilmiyorum.
  • pilot olmakti hayalim  (20.05.15 10:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.