[]

ateist, agnostik, inançsız da olsak

dini bir realite olarak kabul ederekten, eleştirirken dalga geçme, aşağılama seviyesine varmamak, dini içindeki iyi özelliklerin alınması gereken bir kültür ögesi olarak görmek akıllıca bir davranış değil midir?
tabii ki son tahlilde herkes 'doğru' yolu bulsun isteriz. ama iletişim yolu olarak yumuşak bir yolu seçmek son tahlilde daha faydalı olmaz mı?

not: dine inanmıyorum

 
iletişim yolunun yumuşaklığına gelince inançlı -gerçekten inançlı- birinden daha anaç birini bulamazsınız fakat günümüzde özellikle akp ile şekilci müslümanlar o kadar çoğaldıki... cevabım soruna, ne evet ne de hayır bana göre.


  • losev bagiscisi  (19.05.15 19:39:30) 
hiçbir konuda aşağılamama seviyesine varmamak lazım, dine özel bir hassasiyetten ziyade.


  • neseranni  (19.05.15 19:39:37) 
Değildir, olmaz.


  • i was made for you  (19.05.15 19:43:19) 
  • titiraprap  (19.05.15 19:44:00) 
bu, işine geleni yapıp işine gelmeyeni yapmamak olur. din doğruyu ister. peki "doğru" nedir? kime göre. etik mi?


  • cetoxim  (19.05.15 21:15:08) 
Kesinlikle değildir. Dini iyi taraflarını alalım dediğin anda dinin var olduğuna ama hatalı olduğuna ya da hatalı uygulandığına inanıyorsundur diye düşünüyorum.

İletişim yolu diye bir şey yok. Dindar biri ile din üzerinden iki türlü iletişim vardır. Biri kavgaya veya tartışmaya yönelen, diğeri de tarafların birbirini kırmaması için alttan alınan ama gerçekte kabul edilecek şekilde dinlenmeyen. Hani en fazla bir masal anlatıyormuş kadar önemsenen.

Herhangi bir konuda aşağılamak insanların refleks olarak sert savunma yapmasına sebep olur. Aşağılamak hoş bir şey değil. Fakat abartıya, aşağılamaya vs. kaçmadıkça her şeyin dalga geçilebilir ya da mizah malzemesi yapılabilir olması gerektiğini düşünüyorum.
  • nawar  (20.05.15 01:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.