[]

kim milyoner olmak ister programindan bi soru

Universiteden mezun oldugunuzda elinizde kac adet diploma olur diye sordular. cevap 2ymis. 1 olmaz mi? Ilkogretim diplomasi lise diplomasini alınca gecersiz olur, uni diplomasi alınca da lise...
yanlis miyim?



 
sen acmasan ben acıcaktım bunu. bence de 1, lise diplomasını geri aldıgımı hatırlamıyorum.


  • art vandaley  (19.05.15 00:11:39) 
Üniversite diplomasını alınca lise diploması geçersiz olmaz. İkisini birden verirler.


  • grgn  (19.05.15 00:11:58) 
Universiteler bir Turkce bir Ingilizce 2 diploma veriyorlar, belki onu kastetti.


  • crown  (19.05.15 00:12:10) 
ııh. lisan diplomaını alınca sana lise diplomanı geri veriyolar.


  • Mcfly  (19.05.15 00:12:17) 
Ayni seyi ben de buraya sormak icin girdim bu duyuruyu gordum.
Ben uniden mezun olurken bana lise diplomasini vermediler. Benim bildigim en ust seviyeden mezun olunca alttaki diplomalar gecersiz sayilir. Ama cozemedim soruyu. Acaba uniden mezun olunca lisa diplomasini veriyorlar da bana mi vermediler? Bilemedim. Bence yanlis soru.

  • isott  (19.05.15 00:12:26) 
Sanirim lise diplomasi gecersiz olsa da istek uzerine verilebiliyormus. Oyle bisi dedi arkadas az once. Yine de soruyu tam dogru yapmiyor ki ama.


  • terlik yutan canavar  (19.05.15 00:15:39) 
Uzun uzun açıklamaya üşendim ama siz istediniz. Toplanın.

Şimdi, lise diplomasını alınca ilkokul diplomasını vermezler, yok ederler. Çünkü ilkokulların kendi aralarında bir farkı yoktur, hepsi aynıdır ve bir insan elinde lise diploması varken ilkokul diplomasına gerek duymaz. Ancak üniversite diplomasını verirlerken lise diplomasını da verirler, o imha edilmez. Almadım diyen arkadaşlar hatırlamıyor aldıklarını. Şöyle ki, liseler çeşit çeşittir. Endüstri meslek lisesi, güzel sanatlar lisesi, sağlık meslek lisesi...gibi. Yani o liseden eğitim almış olmanızın bir esprisi vardır, lise türünden ötürü. Atıyorum bir kişi sağlık meslek lisesi okudu, üzerine üniversitede işletme okudu. Şimdi bu insana sadece işletme diploması verirseniz, sağlıkçı olduğuna dair bir kanıtı kalmaz. Belki de işletme diploması ile iş bulamayacak ve hemşire olmak için bir yerlere başvuracak. Bunun için sağlık meslek diplomasını kullanacak. Yani buradaki durum, liselerin türlere ayrılması. İlkokullarda böyle bir durum olmadığı için onu imha ederler.
  • grgn  (19.05.15 00:21:58) 
lise diplomanızı geri alabiliyorsunuz arkadaşlar.
sonuçta 2. bir üniversite okuma hakkına sahipsiniz.

yakın zamana kadar 2. kez lise okumak yasaktı. imam hatip lisesi mezunları da bitiriym bir tur da anadolu okuym öss'ye giriym diyemiyorlardı. şimdi değişti diyorlar ne kadar doğu bilemedim.
  • siradisi00  (19.05.15 00:22:16) 
Sacma bir soruydu bana kalirsa


  • kartonpiyer  (19.05.15 00:22:42) 
soru şunu demek istiyo arkadaşlar. üniversite diplomasını almaya gittiğinizde size oraya kayıt yaptırırken götürdüğünüz lise diplomasının aslını da teslim ederler ya hani. bu açıdan cevap iki ve doğru.
aranızda mezun yok galiba :)
yani mezun çıktısı değil. üni diplomasının aslını almaya gittiğinizde size lise diplomanızı da aha bak bu da bizdeydi diye uzatıverirler siz de aaaa evettt yaaaa hey gidinin öss zamanları ne çabuk geçti filan diyerek bir duygu karmaşası içinde okuldan çıkarsınız ya...
  • gis  (19.05.15 00:24:31 ~ 00:26:05) 
Lise diplomasını üniversiteler talep ederseniz, mezun olduğunuzda veya okulla ilişiğinizi kestiğinizde veriyorlar.


  • april12th  (19.05.15 00:39:02 ~ 00:39:26) 
@grgn çoh güzel demişin de bir yerde hata var gibi.. en azından şöyle ki; mesela lisans diploman oldu diyelim ve lise de sağlıkçı olduğun için hemşire olmaya karar verdin. o iş devlette olmaz, kpss sürecinde her zaman en üstteki diplomaya göre tercih yapabilirsin, ama özel mözel bilmem.. hani aklınızın bi kenarında olsun işte..


  • sustum  (19.05.15 00:42:54) 
Sadece ilk aklıma gelen örneği verdim. Lise diploması çok yerde gerekebilir. Birisi ikinci üniversite demiş mesela, bu da ciddi bir örnek. Ö<el sektörde de üniversite diplomasına bakılmayıp lise diplomasının sorulduğu pek çok örnek var.


  • grgn  (19.05.15 00:49:27) 
aa peki ben almadım lise diplomamı, 4 sene oldu mezun olalı istesem verirler mi?


  • art vandaley  (19.05.15 01:01:29) 
@art, verirler, atmazlar onu.


  • grgn  (19.05.15 01:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.