[]

amazondan kaykay almak/ kaç günde gelir

www.amazon.com

bunu alsam gümrüğe takılır mı? fiyatını nerden bilecekler? hediye olarak mı almak lazım?

2. soru, zaten vergisi çöpünü falan ödüyoruz. gelmemesi için bir sıkıntı yok. kaç günde gelir peki bu alet?

tişikirlir

 
Fiyat olarak sıkıntı yaratmaz ancak büyüklüğünden ötürü şüphe uyandırıp sıkıntı çıkabilir. Daha evvel büyük bir ürün sipariş verdiğimden de değil ancak bir forum sitesinde sıkıntı çıkardıklarını okumuştum yıllar evvel.

Amazon'dan verdiğim siparişler 1 ile 1.5 ay arasında ulaştı hep elime.
  • Octavarium  (18.05.15 22:40:25) 
yuuuh 1-1.5 ay mı! ebayden fark yokmuş o zaman pek kargo konusunda.

boyut olarak bunlar 60 cm civarında, mini kaykaylar diyebiliriz. yine sıkıntı olur mu? ağırlığı da hafif, plastik zaten.

ama 1.5 ay olayı sıkıntı geldi yaw. türkiye ile 80 lira fark var düşünüyorum değer mi diye
  • dannyb  (18.05.15 22:43:59) 
80 lira için değmez bence,satış sonrası destek konusunda amazon'u da hafife almayalım ama tr'de ki gibi yüzyüze muhattap olacağın biri yok,garantisi vs. derken ben olsam tr'den alırdım.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (18.05.15 22:49:20) 
yani şimdi şöyle bi durum var, ömür boyu garanti durumu var bu alacağım alette. türkiye de aldığım yere götürsem adam zaten bakmayacak yüzüme. adamlar tekel olduğu için 350'dan en dandik olanını satıyolar. şu an hesapladım net 100 lira karım var. alasım var ama tek sıkıntım 1.5 ay bekleme süresi :)


  • dannyb  (18.05.15 22:53:22) 
abi hatta şu an co.uk baktım kargo çok daha düşük (7 pound) ve 130 lira ucuza geliyor. bi soru daha sıkıştırayım, co.uk almamda bi sıkıntı çıkar mı? ya da kargoda hızlanma olur mu?


  • dannyb  (18.05.15 22:57:20) 
Yani hocam bekleme süresinden ziyade takılma konusunu da göz ardı etme, oldu da takılırsa o 100 tl'yi açığı kapatırlar(kapatmasa da hatrı sayılır miktarda yakınsar).

Bir de ne yazık ki ülkemin her işi gibi bunda da netlik yok elbette. Gümrükte tanıdığın olsa yine bir şekilde hallolur da tanıdık yoksa şansa kalıyorsun.

Mesela şu entryde bir arkadaş büyüklükle ilgili uyarısını yapmış;
(git: 30640478)
  • Octavarium  (18.05.15 23:03:00) 
abi doğru diyosun ama amazonda zaten ben vergi mergi herşeyini ödüyorum. ne hakla tutabilirler ki?


  • dannyb  (18.05.15 23:03:42) 
Bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama yanlış yönlendirmekte istemem,amazon'un canlı destek şeysi çok ilgilidir,oraya da danışabilirsiniz,kargo konusunda ise ben sandisk sansa clip+ almıştım normal kargo ile 1 hafta içinde istanbul'a geldi 3-4 gün sonra da y.içi kargo manisa'ya getirip teslim etmişti,15-20 gün sürer herhalde maksimum.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (18.05.15 23:10:25) 
aldım gitti gençler. buradan durumu yazarım :)


  • dannyb  (19.05.15 00:04:15) 
bende türkiyeye yollamıyoruz diyor ?

en geç 3 haftada gelir, en erken 1 hafta, ucuz kargoda boyle
  • nucleon  (10.04.16 01:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.