[]

dublaj veya seslendirme hakkında bilgisi olan var mı?

Araştırınca başkentiletisim.com diye bir site buldum. Başta altan erkekli gibi üstadların ders verdiği söyleniyor. Var mı burası hakkında bilgisi olan?
Veya önerebileceğiniz herhangi bir yer?
İş imkanları sağlıyorlar mı.


 
dediğin yeri bilmiyorum. ben zamanında iki farklı yere görüşmeye gitmiştim. maalesef iki yerde de bana karşı uygunsuz davranışlar karşısında seslendirme işinden soğudum.
iş imkanının düşük olduğunu söylemişlerdi. ben üstüne para veririm bile dememe rağmen. bunu iş olarak istemiyordum.
bu dublaj piyasası biraz ilginçmiş. para konusunda çok bir kazanç beklentisi içinde olmayın. sözlükte yazar arkadaşımız (bkz: gevshek) seslendirme yapıyor diye biliyorum. eğitimi var. belki yapan birine sormak daha mantıklı olur.
  • disardayim  (18.05.15 21:57:30) 
başkent iletişim alanında en iyisidir. bende seslendirme yapmak istediğimi söylediğimde oyuncu eğitmeni bi hocam önermişti. mezun olunca dublajlarından bir demo veriyorlar sana. iş garantisi yok tabi ama anlaşmalı yerlere yönlendiriyorlar. ben parayı ayarlayıp gidicem.

gideceksen başkente git bence.
  • lorne malvo  (18.05.15 22:31:00) 
Alanında tekel olmuş bir yer orası. İş imkanı sağlamazlar ama geçerli bir sertifikanız olur. Ses renginiz çok iyiyse iş bulursunuz aksi halde kursa üçbin lira verip o kursa gittiğiniz süre kadar çalıştığınız bir işte de belki elli lira yüz lira kazanırsınız.

Seslendirme işi kemikleşmiş bir piyasaya sahip. Öyle dışarıdan giremezsiniz. Girdiğiniz işler kademece en ucuz olanları olacak ve zamanla daha iyilerine de ulaşamayacaksınız.

Tiyatro bölümü mezunu olup hiçbir diksiyon sorunu olmayan ve ses rengi de oldukça dikkat çekici insanlar bile iş bulamıyor bu piyasada.
  • kalemdefter  (18.05.15 22:52:45) 
insanların meslek olarak ücret alarak para karşılığı yaptığı işe üzerine para verir yaparım diyen kimseler olduğu sürece yeni gelenlere sıcak bakmadıkları doğrudur. zor çetin bir piyasa, tüm türkiye'nin işlerini yaklaşık 250-300 kişilik bir grup yapıyor. çok büyük bir yeteneğiniz ve kimsede olmayan bir sesiniz olmadığı sürece boşuna beklenti içinde olmayın derim. ustalaşmak yıllar alıyor.


  • faideli bilgiler  (19.05.15 00:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.