[]

bakaya kaldim ve tecil edemiyor muyum daha

arkadaslar subat celbinde bakaya kaldim, gidecegim yer de belli oldu. su anda bakaya pozisyonundayim. yurtdisindan bir 2 yillik bir yuksek lisans programi icinokuldan kabul aldim ancak bugun askerlik subesine gittigimde adam bana senin egitim hayatin bitti dedi. yurtdisina ciksan, okula baslasan bile artik askerligin tecil olmaz dedi. hic sansim yok mu arkadaslar? simdi askere gitsem donene kadar zaten 2 donem bitmis oluyor, yas da artik 26ya gelecek. diyelim 3 sene sonra dondum yine ceza odemis olacagim. hem de 8000 lira civari. aga ne yapayim sizce? kafam acayip karisti.
vize basvurusunda bulunacagim ulke de askerlik durum belgesi istiyo aq, kardes tecilinden 20 gun daha tecil yaptirabilirim. belki sonrasinda alacagim belge ise yarar.

veya 3-4 sene bu sekilde mi takilayim? bedelli vs cikar mi dersiniz?

 
bakayalığınızı sildirebilirseniz tecil olur.


  • fayfim  (18.05.15 17:43:15) 
su 20 gunluk tecil is gorur mu kanka?


  • baldur2  (18.05.15 17:44:30) 
Okula başlangıç tarihin bakaya kaldığın tarihten önceyse tecil olur. Ama senin durumunda sen iş işten geçtikten sonra okula başvurmuşsun ki hatta daha öğrenci bile değilsin, yapacak bir şey yok. Zaten 20 günlük tecili de kullansan sonraki tecil işleminde yine bu tarihe bakılacak, senin bakaya tarihin silinmiyor sonuçta. Gideceğin yere kadar belli olmuş, bu aşamalara gelmeden halletmeliydin maalesef.


  • osurdum  (18.05.15 17:54:49) 
ben raporla sildiriyordum. ama o döneme ait elinizde rapor yoksa zaten bu ihtimal ortadan kalkmış oluyor. onun harici nasıl yaparsınız bilemiyorum malesef.


  • fayfim  (18.05.15 22:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.