[]

Dövize Yatırım

Malum, seçim öncesi özellikle de Dolar ve Euro biraz daha gevşedi. Seçimden sonra eski haline geleceğine, hatta daha da fazla artacağına dair bir düşüncem var. O yüzden para en azından kendi değerini korusun istiyorum.

Dolar ve Euro dışında alınıp elde tutulabilecek dövizler hangileri olmalı? Hangisinin artışı daha sert ve kalıcı olacaktır? Yorumlarsanız sevinirim.


 
doları patlatacak gelişme bana kalırsa seçim değil amerikanın faiz arttırımı olacak, haziranda beklenen arttırımın erteleneceği düşüncesi nedeniyle dolarda bir düşüş oldu. uzun vadede dolara para yatıran kaybetmez diye düşünüyorum, ağustosa kadar kullanmayacağım nakitimi dolar olarak saklıyorum.


  • gaza gelen  (18.05.15 17:13:51) 
mantık yanlış:

türkiyedeki bir sebeple kurlar yükselecekse, bu her kurda aynı oranda olur. yani dolar da %5 artar, euro da, frank da... bu kurlardan birinin diğerinden daha fazla getiri verebilmesi için; çapraz kurları tahmin etmek gerekir bu da seçimle değil dünyadaki gelişmelerle alakalıdır.

bu yönde bir yorum yapacak olursak: dolar uzun aylar süren güçlenmesine biraz ara verdi. şu aralar euro iyi gidiyor ama yakında bu terse dönebilir ve tekrar dolar coşabilir. bunun zamanlamasını bilmek mümkün degil ancak piyasa takibiyle tahmin etmek gerekir.

özet: euro veya dolar al geç, bekleme yapma.
  • 507  (18.05.15 17:24:49) 
@507, şunu düşündüm esasında: yakın zamanda İsviçre Merkez Bankası'nın açıkladığı bir karar sonrasında İsviçre Frangı %20 değer kazanmıştı bir anda. Yani Dolardan daha iyi, uzun vadede parayı daha çok koruyabilecek bir yatırım varsa onu yapmayı tercih ederim demeye çalışıyordum.


  • sevgikusunkanadinda  (18.05.15 17:29:31) 
evet yurtdışı gelişmelere bağlı sormuşsun. bunu iyi bilmek mümkün değil. euro veya dolardan birini seç daha sağlam olur.

mesela 6 ay önce ruble demiştim ama onun devri geçti. frank'ın o şekilde bir olaya maruz kalacağını kimse bilemezdi zaten o yüzden aniden fırladı. bilinen beklenen şeyler zaten fiyatta vardır. kimsenin tahmin edemeyeceği bir şeyi çok az kişi tahmin edebilir. onu da burada bulamazsın. bu nedenle de sonuç aynı: euro veya dolar al geç.
  • 507  (21.05.15 20:59:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.