[]

Barfiks demiriyle evde salıncak yapmak.

Merhaba,

Oda kapısına barfiks demiri takıp ona plastik salıncaklardan takmak istiyorum kızım için. Teknik olarak neye dikkat etmem gerekir ?

Demirin dayanımı sorun olmaması lazım mantıken. sonuçta 80-90 kg insanlar ona asılıyorlar.Kızım 15 aylık, 11 kg civarı. hadi 2 kiloda elbiseydi, salıncaktı çekse 14, bilemedin 15 kg yük taşıyacak.

Ama taşıyacağı yükün salınımı aşağı yukarı değil, yanlara olacağı için problem yaşarmıyım diye merak ediyorum. Deneme imkanı olan oldu mu ?

 
sadece iki duvar arasına sıkıştırdıysan , gevşeme ihtimali olabilir ama çok düşük bi ihtimal.


  • emreozb  (18.05.15 14:53:15) 
duvar değil malesef, duvarların mesafesi çok uzun. kapı pervazından başka sıkıştıracak yerim yok.

eğer yapacak olursam ve düzgün olmazsa koca demirin çocuğun kafasına düşme ihtimali de var. Ondan korkmasam şimdiye kadar yapmıştım zaten, Olmazsa olmasın der kaldırırdım bir kenara.
  • arnatuile  (18.05.15 14:56:17) 
Beton dübeliyle tavana iki dübel at daha rahat olur. Hem kapı dar diye çarpma riski olur eşik falan da varsa rahat olmaz o iş.


  • civcivlerin dedesi  (18.05.15 15:25:59) 
barfikste malum sadece asagi dogru bir kuvvet var, sallanma sırasında ise ileri geri bi salınım var.

eger böyle bi şey yapacaksan, kızın 11 kilo ise 20 kilo koy, bi salla bakalım. hatta abart sallama olaylarını, end range görelim. ondan sonra ancak rahatlikla yapabilirsin bu dedigini. ama elbette sabitlesen cok daha iyi olur.
  • sage  (18.05.15 15:33:38) 
kipping pull up yapiyordum eskiden. 80-90 civariydim. cross, x, chin, pull bir sürü halt.

1 barfiks demiri yamulttum. (vidaliydi, orta segment büküldü.)

3 defa yerinden cikip gevseyip düstü. (kendi tutacaklariyla duruyordu)

duvardan parca kopardim. (metal yüzük takiliydi dübel uclarinda, kopardim birlikte.)

en son kapi kasasini kirdim. (artik kapinin dikey tahtalari birbirine paralel degil.)

bunu acmak gerekirse kapi kasasi duvari direkt öpmez, arada mesafe var. kapiya barfiks demiri germen, kapinin altindaki duvara degil, kapinin tahta kirislerine yüklenmen demek. kirilmasi cok normal yani.

önermem. yataydan düsünce poponun acisi 2 gün gecmiyor. önermem, dübelle monte edilenleri tercih edin. yataydan destek alanlardan.

edit:hayvan degilim ya. üzmeyin beni.
  • wiillii  (18.05.15 15:49:01 ~ 15:55:32) 
sadece sıkıştırma yapmayın. kapıya vidalayın da (vidalı modeller var). en sağlamı bu olur sanırım. hiç riske girmeye gerek yok.

not: hafta bir vidaları gevşemiş mi diye kontrol edin, normalde gevşemez ancak mevzu bahis küçük bir melek ise tedbiri elden bırakmamak lazım.
  • yemrem  (18.05.15 15:56:44) 
dolapların içinde askılıklar var ya hani kıyafet asmak için, onların bağlantı yerleri çift vidalı olur. o yüzden açılma gevşeme yapmaz. bir de o çapa uygun ve kapı genişliğinde boru alın tamamdır. gayet sağlam olur.

www.cagberk.com.tr

bahsettiğim mantık budur.
  • c1b2k3  (18.05.15 16:31:35) 
Cevaplar için teşekkürler. Vazgeçtim. kiracuyım, duvar delemem.


  • arnatuile  (19.05.15 16:46:28) 
  • titiraprap  (19.05.15 16:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.