[]

7 haziran'da hükümetin değişeceğini ciddi ciddi düşünen var mı?

oyların çalınacağı, hile hurda ile tekrar başımızda kalacakları apaçık olduğu halde hala umudu olan var mı? gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

sen istediğin kadar oyunun başında dur, istersen ysk'ya kadar takip et yinede adamlar sisteme girerken hinlik yapacak, buna müdahale etme şansın yok.

ha ayrıca, taraflı-tarafsız yapılan anket sonuçlarına göre adamlar yine önde gözüküyor, bunu ne yapacuk?

ben açıkcası %1 falan ümitliyim, o da bunlara oy verenlerin ekranlarda erdoğan yerine davutoğlu'nu görünce kafaları karışıp başka partiye oy atma ihtimali (akp seçmeninin zeka seviyesinden bahsediyoruz).

sizin düşünceniz nedir?

 
umudum var evet
ayrıca dediğin gibi anket sonuçlarına göre adamlar önde gözükmüyor çünkü anket sonuçlarını açıklamaktan çekiniyorlar. bunun altında bizim açımızdan iyi bir şey olabilir.

  • neira  (18.05.15 10:30:21) 
önceki seçimlerde tv kanallarında (özellikle kendi kanalları) boy boy anket sonucu yayınlanırdı heeer gün, ben daha haberlerde anket sonucu göremedim :) bu da işlerin istenildiği gibi gitmediğini gösteriyor, uzun bile dayanamayıp kendini meydanlara attığına göre bu gemi batıyor... akp 36-38 chp 30-32 mhp 16-18 hdp 10-11 ittifak da 3-5 alır gibi geliyor bana...
ha ama bunlar belki de gerçek sonuçlar olarak kalacak yine oy çalınacak yine odalar basılacak yine kediler girecek bir yerlere :)
açıkçası muhalefet yine oyuna sahip çıkmazsa, yine verdiğimiz oylar çalınırsa, buna izin verirlerse oy kullanmam sanırım.
  • sen de git sen de unut  (18.05.15 10:42:54) 
Senin zeka seviyeni bilemem de cehaletini sorgulamak lazım. daha seçim sistemini bilmiyorsun, oylar ysk ya girerken müdahale edilecek diye saçmalıyorsun. önce bi seçim nasıl yapılır, oylar nasıl korunur u öğren.

ayrıca hilenin kralını geçen seçim yalova da yaptı chp ve aldı orayı. hile dediğin öyle oluyor işte. usulsüz 60 kişiye oy kullandırarak seçimi iptal etme organizasyonu düzenlendiler. yeni yapılan seçimde akp nin oy sayısı başka hiçbir partiden esktra oy gelmemesine rağmen 2000 küsür fazla çıktı. chp, mhp nin yüzde 5 lik oyunu alarak kazandı yalova yı. Yani hesapları buydu ve elde ettiler.

sözcünün chp nin anketi bile 39 un altına indiremiyor akp yi, elbette alacak.
  • ne nicki be  (18.05.15 10:49:58 ~ 10:54:25) 
@ne nicki be; şuradaki 14. maddeyi kastettim;

i.imgur.com

oyların ysk'ya girişi yapılmayacağını falan mı söylemeye çalışıyorsun onu anlamadım? 5000 sayılan oyun "yanlışlıkla" 7000 olarak sisteme girilme ihtimali yok mu yani?

hayır yazdığım gayet açık, neden aynı şeyi tekrar açarak yazmam gerekti onu da anlamadım. gerçi yukarıda akp seçmen kitlesinin zeka seviyesinden bahsetmiştim, bu yüzden tekrar detaylıca yazmam gerekti sanırım.
  • tolga asp  (18.05.15 11:17:55) 
Ya tamam özür dilerim. fuatavni yazmış tamam yahu, tartışmaya bile gerek yok. öyle öyle. 5000 oyu bilişimciler 7000 yapacak. bence sen boşuna oy kullanma ya. bu kadar basit aslında seçimde hile yapmak. 12 tane bilişimci al ysk ya, ohhh ne ala! 85 sene iktidardasın. ama sakın 11 bilişimci olmasın o zaman hile yapamazsın. 12 bilişimci ideal. onlara nasıl yanlışlık yapılacağını da anlatmak lazım. eğitim falan verilmeli. sonuçta 900 bine yakın veri girilecek.
fuatavni yi referans gösterip hala zeka seviyesi üzerinden laf sokmaya çalışman da çok ironik...

ahahaha. adam "hata süsü verilerek diğer partilerin aldığı oyların sayısal değerleri düşürülüp akp ye yazılacak" demiş...:))) hata süsü ne ya asddfsdgfgdasdasdsdfdgasda
  • ne nicki be  (18.05.15 11:32:13 ~ 11:37:56) 
eğer akp hile yapıpta başarılı oluyorsa asıl tebrik edilmesi gereken o hileye göz yuman sadece sosyal medyada ekşide kahramanlık yapan ahmaklardır. 12 saat sandık bsekleyemeyen adamın hile var diye ağlamaya hakkı yoktur.


  • efrasiyab87  (18.05.15 11:40:57) 
ayrıca fuatavni'ye göre millet tayyibi sandıkta ezecekti cb seçimlerinde, oysa bir halt olmadı. ucuz gaz veriyor herif, birde muhalefete bahane.


  • efrasiyab87  (18.05.15 11:43:01) 
5 seçimdir görevli biri olarak bu seçim sisteminde büyükşehirlerde hile yapma olasılığı yok gibi bir şey diyebilirim. Millet nasıl bu kadar abartıyor bu hile olaylarını anlatamıyorum. Asıl hile doğu ve güneydoğu bölgesindeki köylerde oluyordur en fazla. Ki orada bile hile sonucu çok fazla etkilemiyordur. Oyların YSK sistemine girilmesi tamamen teknik bir olay. Seçim gecesi oy sonuçlarını YSK açıklamıyor. Her partinin ve haber ajanslarının görevlileri tüm okullara görevlilerini yerleştiriyor ve bu kişilerin bildirimi ile seçim günü oyların sonucu belirleniyor. Yani YSK sisteminde hile yapmak imkansız, yapılsa bile anlamsız. Rahat olun. Hile sadece sandık başında olur. Aksini kimse iddia edemez.
Fuatavni denilen adamın yüzde 28 saçmalığından sonra bile inanmak çok anlamsız arkadaşım.

  • enkolaykullaniciadi  (18.05.15 11:49:37 ~ 11:51:14) 
akp hile hurdaya başvurmasa bile %40 altına düşmeyecek diyorum.
hile hurda olursa rahat %45 alırlar

  • azizakin  (18.05.15 11:56:07) 
tek soru soracağım.
hiç herhangi bir seçimde oy kullandığınız bölgede "bizzat" resmi olarak parti görevlendirmesiyle görevli olarak çalıştınız mı?
(mesela normalde chp/mhp li vb değilsinizdir, eleştiriyorsunuzdur, fakat ilçenizde organize olmuş bi parti olduğu için onun aracılığıyla seçimde denetim yetkisi sahibi olabileceğiniz için çalışırsınız gibi)
cevabınız size kalsın. "sisteme girerken".... demişsiniz ya. o alanda da ysk yetkililerinin başında parti gözlemcileri var. oradaki gözlemci sayısı arttırılabilir. neden arttırmıyorsunuz bu sayıyı diye yada neden kabine girerken cep telefonlarını inatla masaya bıraktırmıyorsunuz diye direkt muhalefet partileri yönetimine eleştiride bulunmanız bile yapıcı iken. "yine adaletsiz olmayacak mı" demek bana göre işlevsiz.
evet ben umutluyum. çünkü kendi adıma elimden geleni yapacağım. ve eminim gerçekten "herkes" aman gözaltına alınmayayım aman dikkat çekmeyeyim diye düşünmeyerek seçim günü gördüğü en ufak adaletsizlik kırıntısına ses çıkarırsa(oylar sayılırken kapıların kapanması gibi, polislerin görevli olduğu okullarda ve başka yerlerde 2 kez oy kullanmaları gibi, kabine telefon yada oyun foto sunu çekecek bişeyle girilmesi gibi,ben oyumu verdim elimden başka bişey gelmez düşüncesi gibi... vb uzatmak istemediğim bisürü örnek var.) bir şeyler değişebilir.
  • gis  (18.05.15 12:04:12) 
Bu tarz sinik dusunceleri ise yaramaz ve zarar verici buluyorum. Sonuctan madem o kadar eminsiniz, cozum onerilerinizle, borsada paranizla, hayat secimlerinizle, gereken pozisyonlari alin. Ama is o tur bir bahis icin is pozisyon almaya (ornegin cepten para cikarmaya) geldi mi, aslinda o kadar umutsuz olmadiginizi el cebe gitmeyince anlarsiniz.

Bu arada akp nin secim sistemine "sehven" oylari yanlis girmesi fuat avninin cikardigi, bilinmedik, yeni bir sey degil. Klasik yontemleridir. Sandik basinda tutanaklarla tespit edilip duzelttirilmeye calisiliyor. Yardimci olabilirsiniz. Adam eksigi var.
  • f_d  (18.05.15 12:57:43 ~ 12:58:55) 
birinin bir sözü vardı: "seçimler eğer birşeyleri değiştirebilecek olsaydı, seçimlere asla izin verilmezdi".
asla adil olmayan bir seçime daha gireceğiz.
muhalefet seçimleri legalmiş gibi gösterme işine yarıyor.
  • titiraprap  (18.05.15 13:08:09 ~ 13:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.