[]

4 günlük Viyana Budapeşte

Merhaba duyuru gezginleri,

Biliyorum elli kere soruldu bu mevzu ama belki yeni gidenler, şurası da varmış mutlaka git /yapmadan gelme dediğiniz şeyler vardır.

İkişer gün ayıracağım bu şehirlere. Budapeşte'den Viyana'ya da trenle geçeceğim. Hosteller merkezde sayılır ama Buda tarafına uzak kalıyor tabi. O tarafı gezmem ne kadar surer sizce?

Tek başıma gideceğim. Öyle gece kluplerinde dağıtma gibi bir niyetim de yok. Daha çok kültürel amaçlı.

Bonus soru: Tren biletini internetten aldım. Macaristan yurtdışı seferleri için e bilet kabul etmiyormuş, illa tren garında yazdıracaksınız diyor sitesinde. Var mıdır bu konuda bir deneyimi olan?

Teşekkürler

 
daha bir ay önce budapeste viyana prag turu yaptım. budapeşte gezmek için kolay bir şehir. peşte tarafında for sale pub'a git. trip advisor dan da bakabilirsin. yenekler ve atmosfer super fiyatları cok uygun. macaristan in yoresel gulaj çorbasını da burada icebilirsin. viyana da ise fil mueller de sinitzel yemelisin. cafe shazer de shazer turta da tavsiye edilir. maria tereza nin sarayıni ziyaret edebilirsin. akla zarar bir bahçesi var.


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (17.05.15 23:14:27) 
1-10 Mayıs arası Viyana-Budapeşte-Bratislava-Prag olarak gerçekleştirdim. Buradaki arkadaşların verdiği bazı tavsiyeleri de kullandım. Cuma gecesi Viyana'ya varış yaptım ve Cumartesi sabah erkenden çıktım. Viyana'yı sadece 7 saat gezebildim ve bir çok yeri gördüm diyebilirim. Oradan otobüsle Budapeşte'ye gittim. Budapeşte'de 4 gece kaldım. Ama tadı damağımda kaldı. Daha geniş zamanım olsaydı 1-2 gün daha kalırdım. Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem ama ben olsam 3 gece Budapeşte'de kalırdım. Bilet işini kafanda büyütme. Anladığım kadarıyla Budapeşte'den Viyana'ya geçeceksin.Yapman gereken, yaptığın rezervasyonu çıktı alman ve tren kalkmadan 1 saat önce gara gidip uluslararası bilet gişelerine gitmen yada müsait olduğun gün de gidebilirsin. Kahramanlar Meydanı'nı (Hösök Tere) ziyaret edeceğin dün tren garında inip biletini alıp oradan yürüyerek meydana da gidebilirsin. Fakat orası sürekli kalabalık oluyor. Ben bileti alırken 30 dakika falan bekledim. Hostel vs ayarlamadıysan öneri yapabilirim çünkü benim kaldığım yer hemen sinagogun yanındaydı ve her yere kolaylıkla erişebiliyordum.


  • milenyum sopari  (17.05.15 23:27:37) 
Viyana'da 2. gune pek bir sey kalmayabilir.


  • stavro  (17.05.15 23:59:04) 
budapeşteden viyanaya giden trenler de keleti palvaudvar istasyonundan kalkıyor. haritandan bakarsan yürüyerek de ulaşabileceğin bir yer büyük ihtimal. buda bölgesini bir günde gezebilirsin diye düşünüyorum. tabi daha uzun sürede de gezilebilir. sıkıştırılmış tur için bir gün yetebilir.

viyana'da müze çok. ben climtin eserlerinin de olduğu belvedere sarayı ve bahçelerini gezmenizi öneririm. bir gün buraya gidip bir gün de merkezi çember şeklinde çevreleyen müzelerin sıralandığı caddeyi yürüyebilir ve aziz stephan kilisesinin bulunduğu meydanı görebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • faredenkorkankedi  (18.05.15 00:21:29) 
Şu an yazmaya üşendim gezmelik yer ama uyarayım iki tane taş hatun yanına ya da yanınıza yaklaşıp adres sorarsa, sonra da şurda güzel palinka içmelik yer var deyip seni ya da sizi davet ederlerse bilin ki götünüzden kan alınacak. Gitme/gitmeyin.


  • stanhiver  (18.05.15 05:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.