[]

hdp ve türklük

Hdp'nin Türk halkı için çizdiği belli bir politika var mı? Yani Kürtler kadar Türkler'e de kucak açan, kardeşlik umudu veren bir çizgileri, bildirileri var mı? Lütfen sadece kaynaklı cevaplar gelsin, yorumlu cevaplar işe yaramayacak bu duyuruda fikir sorulmadığı için.




 
Darth, işte ben de o yüzden sormak istedim. Tüm halkları kucaklayan bir yapı olarak Türkler de kucaklanıyor mu? "Kürt kardeşlerimiz çok ezildi", "insanlar bu hükumetten çok çekti"den ziyade aynı zamanda "Türk kardeşlerimiz de bizden çekinmesin" tarzında bir yaklaşım gösterdiler mi hiç?


  • dessy  (17.05.15 21:21:27) 
eksisozluk.com

şunlara bir göz at bak bakalım ne kadarı sadece kürtleri ilgilendiriyor.
  • rotten head  (17.05.15 21:28:52) 
rotten, canım kardeş, önergeleri biliyorum. Türkiye'nin bir partisi olarak elbette yaşayan tüm insanları ilgilendirecek önergeler verecekler, siyasi partiler, mecliste olan her partinin de görevi bu olmalı zaten ama ben yine de tek tek okudum gönderdiğin linki, yine de sorduğum soruya henüz cevap alamadım. Bakalım, belki başka bir arkadaşın kaynaklı, ballı bir cevabı "ahan da bu!" dedirtir :)


  • dessy  (17.05.15 21:47:40) 
cevaplar gayet tatmin edici bence inanmak istemiyorsunuz. kadın cinayetlerine ilişkin bir tez sunarken öldürülen kürt kadınları demiyor adamlar veya atanamayan öğretmenler derken atanamayan kürt öğretmenler demiyor. nası bir cevap istiyorsunuz söyleyin ona göre konuşalım.


  • bruceandwayne  (17.05.15 21:50:50) 
Bruce, ülkenin tüm insanları haricinde "Kürt kardeşlerimiz kadar Türk kardeşlerimiz de bizim için önemlidir" tarzında bir demeçleri var mı, bunu öğrenmek istiyorum. Soru gayet net aslında, önergelerde ne kadar güçlü konulara değinildiklerinin farkındayım. Olay benim herhangi bir şeye inanıp inanmamam değil, totodan üretip tanımadan yorum yapmayalım. Benim sadece öğrenmek istediğim şey sorduğum soru. Önergeler değil. Yoksa hdp'yi normalde zaten sırf bu önergeler yüzünden ılımlı buluyorum.


  • dessy  (17.05.15 21:57:14) 
bahsettiğin demeci selahattin demirtaş katıldığı tv programlarında filan her sorulduğunda söylüyor zaten. link bulursam bi tanesine veririm.


  • rotten head  (17.05.15 22:02:03) 
Çok sevinirim, normalde gerçekten takip etmiyorum çünkü.


  • dessy  (17.05.15 22:05:13) 
yani atanamayan öğretmenler hakkında yaptığı yorumda dediğim gibi bi ayrımcılık yok. atanamayan öğretmenleri atayacağız diyor ya hani, misalen. bunun alt metni zaten türk ve kürdün eşit şartlarda değerlendirilmesi değil midir? söylediğin gibi açık açık türk kardeşlerimizde bizim için önemlidir demese de burdan o anlam çıkmıyor mu? yoksa ben mi çok iyimserim.

ha bu arada takip ettiğim kadarıyla sosyal eşitsizliğin en büyük problem olduğunu düşünüyor demirtaş. bu ne demek? nerede ezilen, zulüm gören veya sosyal adaletten nasibini almamış bir vatandaş varsa arkasındayız demek. yeterli bir cevap oldu mu veya anlaşılabildi mi emin değilim.
  • bruceandwayne  (17.05.15 22:05:47 ~ 22:06:12) 
Arkadaşlar, yorumla cevap alınca ucu sonsuzluğa açılacağı için kaynak istedim. Çok basit bir istek. Ben mhp, chp sormuyorum. Sorduğum sorunun cevabını Öğrenmek istiyorum. Bu kadar basit. Rotten isimli arkadaş tek umudum.


  • dessy  (17.05.15 22:17:01) 
geçmiş programları bulabilirsen fox tv de epey sıkıştırdılar selocanı seninde merak ettiğin konu dahil hepsinin cevabını gayet net ve açık verdi buna ek olarak seçim bildirgesini kesinlikle okumalısınız.


  • gündüz m  (17.05.15 22:17:45) 
Gündüz, teşekkürler, pc'ye geçince bulmaya çalışayım hemen.


  • dessy  (17.05.15 22:19:33) 
Çerkes, gürcü, boşnak, abhaz vs diğer halklarla ilgili bir kelamlarını duymuşluğum yok. İyi yürüdüler kürt ve lgbt lerden. Tutturabildikleri onlar. Lgbt nin sonuna türkiyeye özel bi -t harfi daha eklenip lgbt-t oldu biliyorsunuz, hani travesti olan. Heh işte travestilik, güneydoğudaki oğlancılık mevzularından çıkmadır. O yüzden lgbt türkiye her aksiyonunda hem türkçe hem kürtçe bildiri yayınlar, boşnak, sırp, gürcü gay-lezbiyen-transseksüel yokmuş gibi. Neyse şimdi pekekelinin biri gelir bişeyler saçmalar susayım ben. Bu ülkedeki diğer tüm azınlıkları savunacaksan; lazlar (rum kökenliler çoğunluktadır hemde) ve yukarıda adını saydığım ve sayamadığım birsürü azınlığın adı geçmeli. Yoksa kürtçü pekekeci kara kafadan öteye gidemezsin. Ama bahsi geçen partinin bir azınlıkla işi olmadığından bu kadar güzel yüeüyebiliyor trolar ve pekekeliler ile. Hayırlısı diyelim, herhangi bir bildirisinde çerkes veya abhaz ibaresi gören varsa yeşillendirsin.


  • Tears of Devil  (17.05.15 22:24:36) 
gündüz'ün dediği gibi fox tv'deki programda duymak istediğin cevapları vermişti. youtube'da mevcut tamamı: www.youtube.com

cnn'deki programda da denk gelmiştim benzer soruları cevapladığına: www.youtube.com

kusura bakma her biri 2-3 saat olduğu için kaçıncı dakikalarda olduklarını söyleyemiyorum ama vaktin olduğunda bir göz atarsın işte.

ha ama bak cnn'deki programa bakınırken şu kısma denk geldim alakalı olarak: youtu.be
  • rotten head  (17.05.15 22:52:02) 
Rotten, yarın hepsini inceleyeceğim tek tek, teşekkür ederim.


  • dessy  (17.05.15 23:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.