[]

flash bellek ile format atmam lazım, bilale anlatır gibi anlatacak olan?

bende bir xp format dvd'si var abimin yaptığı, yıllardır onu kullanıyorum, format atıyorum. ama kız arkadaşımın netbook'unda cd-dvd room olmadığı için flash bellek ile format atmam lazım mal gibi kaldım. windows 7 kurayım diyorum hatta önce kendi bilgisayarıma kurayım yıl oldu 2015, oyunları desteklemiyor xp.

bios'tan dvd yerine usb seçerim, ondan sonrası kolay da format belleği nasıl hazırlayacağım internette herkes farklı bir şey yazmış en kolay şekliyle nasıl hazırlarım?

mesela kat.cr şunu mu indirmeliyim ilk iş?

 
Önce windows7 iso dosyasını indir (örn. dediğin).
Sonra "bootable usb" yapman lazım (örn. şunla wudt.codeplex.com).
Biosta başlatma sırasında usb'yi öne alacaksın.
Bootable usb'yi takıp, restart yapıp yardıracaksın.

edit: yakıp -> takıp
  • franz kafka  (17.05.15 19:36:28 ~ 18.05.15 01:13:22) 
yakmak derken?


  • signore  (17.05.15 19:39:53) 
Bootable usb yapmaya gerek olmuyor genelde. Indirdigin windows7'deki iso dosyasini ultraISO - deamonTools tarzi bir programla acip icindeki her seyi usb'ye aktar.

Sonrasinda bios ayarlarinda usb'yi secim next next next..

Windows'u indirirken 62bit mi 32bit mi olduguna dikkat et, bilgisyaarlarinizla uyumlu olsun.
  • ruhi mucerret  (17.05.15 19:47:56) 
@ruhi mucerret bootable yapmak için kullanılan program zaten iso açıp dosyaları çıkarmaktan daha zor değil. aynı basitlikte işlem.

not:hala xp kullandığına göre bilgisayarın biraz eski sanırım. usb boot desteklemiyor olabilir anakartın. öyleyse yapamazsın.

usb boot yoksa, dvd yazma imkanın da yoksa isoyu aç, herhangi bir klasöre çıkart. setup.exe'yi çalıştır ve kurulumu yap. bu şekilde bilgisayarı yeniden başlatmadan da kurulum yapabilirsin.
ama sürücü boyutlandırma/ayırma/birleştirme işlemi yapamazsın bu şekilde.
eski dosyaların windows.old'a taşınır format sonrası. böyle de temiz kurulum olur, bir sıkıntı yaratmaz.
  • ucan spagetticanavari  (17.05.15 19:55:04 ~ 19:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.