[]

hotmail hesabım çalınmış şifreyi kırabilecek bi babayiğit var mı

varsa süper olur. adam mailimi ve maile bağlı annemin facebook'u kırmış. her haltı da değiştirmiş geri alamıyorum. eskiden java kodlarıyla falan çalınabiliyordu sanki hesaplar.. varsa bi yöntemi bunu yapabilecek kimse var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim...




 
Her şeyi değiştirsin farketmez yine de geri alabilirsiniz 24 saat içinde. Şifremi unuttum yaparken hesabımın çalındığını düşünüyorum tarzı bi seçenek olması lazım klasik güvenlik sorusu alternatif mail olaylarına girmeden karşına form çıkartıyor. şu tip sorular soruyor.

- şimdiye kadar kullandığınız eski şifreler (birkaç tanesini girerseniz yeterli)

- ad soyad doğum tarihi şehir gibi kişisel bilgiler

- mailleştiğiniz bir kişinin mail adresi

- alternatif mail adresiniz

- hotmaile kayıtlı telefon numarası

Uzun zaman oldu yapmayalı ama daha önce bu yolla mailimi geri aldığım oldu. Buna benzer bilgileri verirseniz -ki vermeniz lazım- verdiğiniz yeni mail adresinize 24 saat içinde geri dönüş yapıyorlar ve verilen bilgiler doğruysa %100 olarak hesabınızı geri alıyorsunuz.

2) Alternatif maili değiştirdiyse, sizin o yedek adresinize bir mail gitmiş olması lazım. Mailin en altında da bu değişikliği siz yapmadıysanız vs tıklayın tarzı bi şey olması lazım. Oradan alternatif mailini aktif hale getirebilirsin ( Hâlâ var mı bilmiyorum eskiden vardı).

Bonus 1) Annenizin facebook'unu geri alabilirsiniz. Şifremi unuttum kısmında sorduğu mail ve telefon kısmını seçmeden aşağıdan bunlarla bağlantım yok kutucuğunu işaretleyin. Karşınıza güvenilir arkadaşlar kısmı çıkması lazım. Oradaki kutucuktan 3 arkadaş seçiyorsunuz. 3 kişiye ayrı ayrı kodlar gönderiliyor. O 3 arkadaştan aldığınız kodları karşınızdaki ekrana girerseniz. Belirttiğiniz mail adresine 24 saat içinde hesap geçiriliyor. ( Ama ana mail sizde olmadığı için tekrar geri alabilir. En azından hesabın çalındığını belirtecek mesaj / duvar yazısı paylaşılabilir ve son girilen cihazlar kısmından hackerın ipsi alınabilir. VPN kullansa dahi açılan davada, vpn şirketi gerçek ipsini ifşa eder. Tabi tor kullandıysa dava sonrası hesabı kullanmaya devam ediyo olması lazım anca facebook iş birliği ile exit node dan tespit edilebilir ki bu söz konusu değil.

Bonus 2) Annenizin facebookunu aktif olarak kullanıyosa sahte facebook arayüzüyle phishing denemesi yapılıp şifre alınmaya çalışılabilir. Düşük bir ihtimal de olsa hotmail şifrenizle annenizin yeni facebookunun şifersi aynı olabilir

Bonus 3) Bonus-1'deki aldığınız ip adresini bir hackera ulaştırırsanız karşı saldırıya geçebilir. Genelde hack işleriyle uğraşanlar modemde portlar açar ve modemin güvenlik duvarını kapatırlar. Ki onları daha saldırıya açık hale getirir.

Edit: Yani hesabın gerçek sahibiyseniz kurtarmakta hiç sorun olmaz. Hatta anneniz kimliğin fotoğrafını çekerek bile hesap sahibi olduğunu kanıtlayıp geri alabilir facebookunu.
  • oddyseus  (17.05.15 13:24:52 ~ 13:26:08) 
Hesabın gerçek sahibiyim. 15 sene oldu nerdeyse. Başka mail kullandığım için ötekini açmıyordum bile. Bilgileri o yüzden hatrlamıyorum.teşekkürler cevaplar için. bi deneyeyim


  • shotcrete  (17.05.15 17:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.