[]

orta çağdaki çok güzel bi kadını..

bugünün standartlarıyla güzel bulur muyuz? ya da daha geriye gidelim; romalılar, sümerler,i neanderthaller nasıl kadınlara güzel diyorlardı?




 
o kadar geriye gitmeden 50'lere bile dönülse mesela balık etli kadınların daha revaçta olduğu görülüyor. dönem dönem moda olan akımlar vardır. ama bence güzel kadın güzeldir :) yani orta çağda herkes tarafından güzel kabul edilen bir kadın belki bugünkü modaya (modadan kastım vücut ölçüleri, bakım vs. gibi giyim kuşam değil yani) uygun değildir ama sonuçta saf bir güzelliği vardır herkes tarafından beğenilmesini sağlayan ve şu anda da güzel kabul edilir. bence böyle.

news.discovery.com

edit: 60'lar hepsini tokatlıyor sonuç olarak. bravo.
  • tepedeki psychedelic adam  (17.05.15 13:07:05 ~ 13:15:07) 
tarih boyunca çekici gelen kadın tipleri: www.youtube.com

ki son yüz yıl boyunca bile çok değişik güzellik algısı: www.youtube.com
  • in pyjamas  (17.05.15 13:09:25) 
çok zayıf olmayan her kadını güzel buluyorlardı. çünkü içgüdüsel olarak kilo demek doğurganlık demekti. hiçbir erkek spermlerini doğurganlığı verimsiz olan bi kadına harcamak istemiyormuş.

şimdilerde bazı erkekler zayıf kadınları beğense de benim kafam geride kalmış olsa gerek ki ben de belirli bir kiloya sahip olmayan kadınları çekici bulamıyorum.

genetik atalarım buna izin vermiyor.
  • kosun lan mevzu var  (17.05.15 13:10:59) 
zayıf kadın = çirkin kadın
ortaçağda falan beyazlık önemliydi, aristokrat manasına geliyordu. hatta bu beyazlığı sağlamak için kan veriyorlardı

yukardakilere laf atmak gibi olacak ama onların "belirli bir kilonun üstünde" güzel buldukları kadınlar büyük ihtimal tarih boyunca çirkin bulunan kadınlardı. burda bi kadın soru soruyor 165 boyum var kaç kilo olmalıyım diye, gelen cevapların %95'i 55 altı. 55 diyen bir kaç tane var. bu baya bildiğiniz zayıf demek. 165 boy, 55 kilo bmi'da 20.2'ye denk geliyor. 51 kilo 18.7'ye. o dönemlerde kıvrımlı kadın daha güzeldi. zaten resimlere falan da baktığınızda selülitleri de görebilirsiniz (selülit=östrojen=doğurganlık)

neyse son olarak, direkt yukardakileri hedef alarak cevap vermek istemedim, ama aklıma gelmişken de söylemeden edemedim. belki onlar gerçekten de kıvrımlı kadın seviyordur dedikleri gibi, bilemiyorum :)
  • la noix  (17.05.15 13:36:56) 
bana diyosan benim söylediklerim gerçek kendi adıma.

manitalarımın tiplerini görsen anlardın.
  • kosun lan mevzu var  (17.05.15 13:47:27) 
@kosun
direkt sana değil ama senin söylediğinin üzerinden duyurudaki erkeklere söyledim aslında. sorsan hiçbiri bi twigy sevmiyor ama gerçek kadınlar kilo sorunca o tarz cevap veriyorlar

zaten son cümlemi de açık bırakmıştım :)
  • la noix  (17.05.15 14:02:06) 
güzellikle çekicilik farklı kavramlar. bir kadın güzel olduğu halde çekici olmayabilir. bence böyle. o tarz sorulara cevap yazmıyorum ben ama mesela 1.65 boyunda 70 kilo bir kadının herkes tarafından güzel kabul edilmesini sağlayan bir "güzelliği" olabilir ama aynı zamanda pek çok kişi için çekici gelmeyecektir. yani aslında bence çağlar boyunca değişen güzellik değil çekicilik algısı var. çünkü bunda toplumun da etkisi var. şu anda kendi reputasyonunu düşünüp "şişman" bir kadın ya da erkekle birlikte olmamayı bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde tercih eden insanlar vardır eminim. eskiden de zayıflar tercih edilmiyordu belki bu sebeple. aşk, sevgi meselesiyse başka. şimdi zayıf-şişman çift örnekleri vermeyin. burdaki konu dış görünüş ve onun beğenilip beğenilmemesi.


  • tepedeki psychedelic adam  (17.05.15 14:18:25) 
Orta Çağ'daki güzellik standardı şu:
-Dolgun vücut (Obez ile fazla kilolu arasında gidip gelen)
-Beyaz ten
-Selülitler
-Küçük meme
-Kaşsızlık ve kirpiksizlik (Vücut kılı günah sayılıyormuş)
-Gepgeniş bir alın

İşte, o dönemin güzellerinin en ünlülerinden biri
media.irishcentral.com

Bunlar da daha az ünlüleri
i.telegraph.co.uk
p0.storage.canalblog.com
encrypted-tbn3.gstatic.com

Dolayısıyla bulmazdık.

Şundan 150 yıl önce Ömer Seyfettin hikayelerinde güzel kadın şöyle geçiyor.
"Karısı Cevriye Hanım –kocasına inat– gürbüz, şişman, canlı kanlı, genç, dinç bir vücuttu. "
"İkisi de Naciye'ye tereddütlü gözlerle bakıyorlardı. Açlık, sefalet içinde bu renk, bu güzellik, bu vücut nasıl dayanıyor, solmuyordu. Kendileri, zenginler, bol yemeklerle, şırıngalarla, şaraplarla kansızlıktan kurtulamıyorlardı."
  • aychovsky  (17.05.15 21:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.