[]

Kardiyo Kas Yapma Hakkında

Merhaba, eliptik kondisyon bisikleti aldim eve. Bu aleti ne kadar süre kullanmalıyım(Cihaza göre 14 dkda 300 kaloriyi emiyor). Sonucta bünye bir yerden sonra kas yakmaya başlıyor. 30 dk ideal diye biliyorum.

Diğer sorum kol ve karın kasları hakkında. Bunun icin dambıl almayı planlıyorum. XXL bi bünyeye sahibim ne önerirsiniz neye dikkat etmek gerekir?

teşekkür ederim.

 
Vücudun kas kaybı süreklilik sonucunda ortaya çıkar, bir günde olabilecek bir şey fakat kardiyo egzersizi katabolik bir egzersizdir. Yani vücudu küçültmek için yapılır. Bu küçülme doğru bir programla yağ olarak da gerçekleşebilir kas yıkımı olarak da. Kas yıkımı yaşanması için vücudu strese sokup kortizol salınımına neden olmak gerekir. Kortizol salınımının ne zaman başlayacağı muallaktır; kişiden kişiye değişir. 90 kiloluk vücut yağ oranı %11 olan biriyle 90 kiloluk vücut yağ oranı %35 olan kişide aynı şekilde gerçekleşmez fakat en ortalama başlangıç yüksek yoğunlukla devam eden sürekli bir kardiyo egzersizinde 40 dakika sonra kortizol salınımı başlar. Kortizol salınımı sırasında kana aminoasit salınımı olur, bu da uzun vadede kas kaybı yaşatır. Bunun önüne geçmenin tek yolu kısa süreli yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanlar ve protein ağırlıklı beslenmedir. Bu şekilde vücut strese girmeden 20/25 dakika içinde kardiyoyu bitirseniz en üst düzeyde yağ yakıp kas kaybı yaşamadan başarılı bir antrenman çıkarmış olursunuz.

Uzun süren yüksek yoğunluklu kardiyo antrenmanları yağ yakımı için uygun değildir. Orta yoğunluklu uzun yürüyüşler, kısa süren yüksek yoğunluklu ağırlık çalışmaları ve kısa süreli yüksek yoğunluklu kardiyo egzersizleri yağ yakımı için ideal antrenman teknikleridir.
  • angelus  (16.05.15 16:37:25) 
@angelus cok faydalı oldu yazdıklarin tesekkurler. Uzun süren yüksek yoğunluklu kardiyo yağ yakımı için uygun degil demissin. 15 dk kardiyo 15 dk dumbel ile hareketler yapmami tavsiye ediyorsun o zaman öyle anladım. sonra 15 dk tekrar kardiyo gibi? sözlükte yazdıklarını okumak icin not aldım cok faydali seyler yazmissin. baska tavsiye edebileceğin oku dediğin seyler var mi? (baya not biriktirdim ama ne kadar dogru kaynak sectim henüz emin degilim)


  • 2006  (16.05.15 23:09:41 ~ 23:18:07) 
Esasında tam olarak öyle demek istemedim. Şöyle yapabilirsin: 2 dakika yapabileceğin en üst seviyede depar, 1 dakika orta tempo yürüyüş. Bunu 25 dakika boyunca yapabilirsin. Tabii buradaki "Depar" ve "Yürüyüş" bölümlerine takılma, bunu sembolik olarak söylüyorum. Bisiklette 2 dakika pedala asılırsın 1 dakika hafif tempo sürersin. Bunu 25 dakika maksimum yarım saat yaparsan en faydalı şekilde etkisini görürsün. Gerçi bunu dambılla da senkronize edebilirsin. Misal 2 dakika yüksek şiddetli pedal çevirirsin 1 dakika dambıl squat yaparsın. Sonra bu döngüyü 25 dakika boyunca devam ettirirsin. Bunları zenginleştirmek senin elinde. 2 dakika bisiklet 1 dakika dambıl squat 1 dakika mountain climber 1 dakika burpee şeklinde circuit egzersizi de yaparsın dönüşümlü olarak. Bu biraz senin hayal gücünle alakalı bir durum. Bunların hepsi sana üst düzey yağ yakımı sağlayacaktır.

Sana şunları oku diyemem ama şu kişilerin konuyla ilgili yazdıklarına bakabilirsin, oldukça faydasını görürsün:

(bkz: arnold schwarzeneger)
(bkz: sage)
(bkz: neferkitty)
  • angelus  (16.05.15 23:37:36) 
@angelus cevaplarin için çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu.


  • 2006  (17.05.15 00:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.