[]

C++ Sudoku Çözücü yapabilen?

merhaba arkadaşlar. dönem ödevim için hoca sudoku çözücü program yazmamızı söyledi fakat ben yapamıyorum. ödev programlamaya giriş dersinindir. yani ayrıntılı bir koda ihtiyacım yok. olabildiğince basit, hatta birkaç hata da olabilir önemli değil yeter ki çalışsın. bunu yapabilecek olan var mı?

edit: github.com burada hazır sudoku solver kodu var. Türkçe'ye çevirip atabilecek olan var mı? kodda ki kısaltmalar Türkçe olsa ve yeşil bilgilendirme kısımlarını da çevirirseniz (rapor için) harika olur. sadece çevirilecek. Teşekkürler.


 
Herhangi bir algoritma önermediyse DFS ile rahat çözülür. Ben C ile yapmıştım eskiden.

Başlaacak, ilk boş yere gelecek. Satır ve sütunda olmayan en düşüğü yazacak. 5 mesela. Sonra yana geçecek stacke atıp bu yeri. 6 yazacak mesela en uygun sayı, yine stack. Sonraki satırda hiçbir şey yazılamıyorsa, yanlıştır bu path. Stackten pop ediliyor, 6 yerine 7 yazacak mesela geri gidip.

Yapabilen var mı demişsin, haziran sonrası bakabilirdim, şu an zor gibi ne yazık ki.
  • Cursed Chico  (16.05.15 15:13:50 ~ 15:17:13) 
doğrudur hocam ama ne yazık ki bunları anlayıp yapabilecek yeterlilikte değilim. mantığı biliyorum fakat koda dökmede sıkıntı var.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (16.05.15 15:17:32) 
bizde ki asistanların hepsi orgeneral edasıyla dolaşıyorlar bölümde. dolayısıyla öyle bir şey mümkün değil ne yazıkki... daha basit bir kod nasıl bulurum?


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (16.05.15 15:46:36) 
dönem ödevi olunca herkes salağa yatıyor. neyse.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (16.05.15 15:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.