[]

Atayiz Başsağlığı

İşin içine allah mallah karıştırmadan başsağlığı nasıl dilenir?

ekleme: arkadaşlar konu ile ilgili fikirlerinizi sormuyorum. artık her soruda bunu belirtmem gerekiyor resmen. allah mallah karıştırmadan başsağlığı dileyecek 3-5 kelime soruyorum. allah dersem bir şey olur mu diye sormuyorum.


 
başın sağolsun. gene bir güçler karışıyor gibi ama standart bu. hem allah mallah demeyi takmanızı anlamıyorum ben derim hep diyince bir şey olacağı yok zaten. :)

düzenleme: agnostiğim. huzur içinde yatsın cevapları da ateizm ile uyuşmuyor bence. kaybın için üzgünüm ve taziye dileklerim falan filan da karşı tarafta kötü etki yaratacaktır bence.
  • tuzumkuru  (16.05.15 13:53:25 ~ 20:20:12) 
başın sağolsun demende sıkıntı yok. allah rahmet eylesin demende de sıkıntı yok. bu şekilde konuşursan kimse seni aforoz etmeyecek, karşındaki insanı bir nebze rahatlatmaya çalışmış olacaksın.

not: atayizim
  • zgrydn  (16.05.15 13:54:43) 
allah mallah karıştırabilrisin, zaten o üzgünlükle ne munasebet ben atayizim demez. ille de ben karıştırmam diyorsan "başın sağ olsun, toprağı bol olsun" de.


  • kuzey li  (16.05.15 13:55:59) 
huzur icinde yatsin, nur icinde yatsin, topragi bol olsun dan biri ve basin sagolsun dersin


  • eick  (16.05.15 14:01:33) 
ışıklar içinde uyusun/yatsın olabilir.


  • zarejas  (16.05.15 14:02:10) 
Taziye dileklerimi lütfen kabul edin. Al sana "5 kelimede nasıl başsağlığı dilenir?" dsadhah


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (16.05.15 14:11:50) 
bence dilenmez. ben de atayizim ve alıştığımız kültürde istenen duyguyu verebilmek için sözlerime mecburen allahı karıştırıyorum.

zaten allah mallah karıştırmadan kimden ne dileyeceksin? amacın karşıdakine sempatini göstermek. bunu da "taziye dileklerimi kabul edin" gibi dizi altyazısı tarzı bir deyişle karşılayamazsın. bunu diyebilirsin ama başsağlığı dilemiş olmazsın umarım anlatabilmişimdir.
  • click here to see her naked  (16.05.15 14:28:19) 
ışıklar içinde yatsın dediğinde kısa fönlü modern teyze saçı ve sivri uzun kırmızı ojeli tırnak kendiliğinden üzerinde beliriyor haberin olsun :/
başın sağolsun +1

  • littlejack  (16.05.15 14:47:57) 
"(kaybın için) çok üzgünüm" veya "başın sağolsun".

"ışıklar içinde uyusun", "toprağı bol olsun" vs de aslında ateizm ile tutarlı değil. ölümden sonra hayat olduğunu kabul eden temenniler. ateist olduğuna göre artık ölen insanı organik madde olarak benimseyip, kalanın üzüntüsüne ortak olmaya çalışmalı insan.
  • screamshot  (16.05.15 14:50:50) 
kısa fönlü modern teyze saçı ve sivri uzun kırmızı ojeli tırnaklılardan hangisi kaldı artık? kalanlardan da hangisi ışıklar içinde yatsın kalıbı kullanıyor?

bırakın bu laiklik karşıtı saçmalıkları artık.

amk memleket islamdan geçilmez oldu hala var olmayan gruplara saldırı peşindesiniz.

benim tanıdığım hiçbir kısa kalıp saçlı süslü subay karısı bu lafları etmiyor.

ha keşke etse, benim gönlümden geçen etmesidir ama etmiyorlar.

hatta sizden fazla allah kelimesini kullanıyorlar.

dolayısıyla rüyalarınızda gördüğünüz ve sizi korkutan laik dünya gerçek değil artık.

fıkralarınızı içinizde saklayın.
  • kosun lan mevzu var  (16.05.15 14:54:20 ~ 14:56:10) 
içten bir şekilde, duyunca çok üzüldüm, başın sağ olsun, sabırlar dilerim dersin tamamdır.


  • lily briscoe  (16.05.15 14:55:21) 
basin sagolsun de iste sen nerede yasiyorsun duymadin mi hic bu kavrami?(git: )


  • baldur2  (16.05.15 15:01:11) 
İnşallah, maşallah gibi şeyler de kullanılıyor sonuçta. Türkçeleşmiş ve karşılğı yok tam manasıyla, bulmak da gereksiz zaman kaybı olur. Umarım var mesela inaşşalah yerine ama tam aynı değiller.

Selam yollamış sana deyince aleyküm selam olayı var mesela. Ona da alternatif göremedim.

Başsağlı olarak da kaybınız için üzgünüm, hzuur içinde yatsın, toprağı bol olsun gibi şeyler.
  • Cursed Chico  (16.05.15 15:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.