[]

Ev sahibi ile problemler - Hukuksal yardım

Arkadaşlar selamlar,

Bugün canım feci halde sıkkın ev sahibi ile olan olaylardan dolayı, yaklaşık 2,5 sene oturduğum evimden haziran itibariyle çıkacağım.

Ancak depozito konularında problem yaşamaktayız. Depozitomu geri vermek istemiyor klasik olarak.

Evi kiraladığımda evde demirbaş bulunan tv, buzdolabı ve çamaşır mak. gibi eşyaların eskime parasını düşeceğini, depozitonun geri kalanı ile de badana yaptıracağını, evde hasar var ise -ki yok- onu da ayrı olarak tahsil edeceğini söyledi.
sözleşmeyi inceledim şöyle bir madde var ne anlama geldiğini çözemedim. "kiracı kiraladığı şeyi kontratoya göre kullanılmış olması hasebiyle onda ve eşyanın husul gelen eksiklik ve değişiklikten mesul olmayacaktır. kiracının kiraladığı şeyi iyi halde almış olması asıldır"

diğer yandan ev kirası ilk girdiğimde 750TL - 2. sene 850TL - bu sene 950TL olarak yatırdım. Yani yasal olarak Tefe-Tüfe oranından hayli fazla yatırdım. Aylık olarak 1 gün geciktirmedim.

Son husus olarak evde duvardaki nemlenmeden dolayı borulardan kaçak olabileceğinden dolayı hemen haber verdim, ev sahibi tesisatçı bulup getirdi koridor kazıldı ve borularda problem bulunamadı. Şu ana kadar yaklaşık 5 aydan fazla süredir koridor kazık vaziyette ve yeniden fayansları yaptırmadı. Bu şekilde oturtuyor. Kazdırma parası olarak verilen parayı da cebimden verdim, sonraki kiradan düştüm.

Hukuksal konuda bilgili arkadaşlardan görüş talep ediyorum, bu arada kontrat otomatik yenilenmekte olduğundan yarın ilk iş noterden çıkış bildirimi çekip iadeli taahhütlü göndereceğim faydalı olur mu?

Sonuç olarak depozitomu kurtarabilmek için mahkemeye mi gitmeliyim?

 
noterden fesih bildiriminde bulun. ne zaman çıkacaksan. ayrıca depozitonun iadesini iste. vermezse bana haber eyle.


  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (16.05.15 13:04:10) 
@hepimiz uzun vadede oluyuz çok teşekkür ederim.

bu arada bir madde daha dikkatimi çekti. Evdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak gibi cihazlar vardı demirbaş olarak. bunlar için de eskime parası verecekmişim

şöyle bir madde var anlayamadığım: "Kiralanan gayrimenkul içinde bulunan demirbaş eşya ve edevatı dahi kontrat müddetinin hitamında tamamen iade ile mükelleftir. Gerek bu eşya ve gerek kiralanan şeyin teferruatı ve mütememmim cüzleri zayi edilir veya mutat üzere kullanmaktan mütevellit noksandan ziyade kıymetlerine noksan arız olursa kiracı bunları kıymetleriyle tazmine ve kiraya veren istediği takdirde eski haline getirmeye mecburdur. "
diyor, eşyalardan ocak, buzdolabı ve çamaşır makinesinde kullanımıma bağlı arıza, hasar vs durumu yok. Ancak çok saçma geldi bu eşyalar için eskime ödemesi yapmak, çünkü zaten ev beyaz eşyalı kiraladığım için normal boş evlere göre 150TL civarı fazla kira veriyordum.
  • Northern Mariner  (16.05.15 13:27:47) 
depozitoyu ne kadar haklı olsan da hukuki bir yola başvurmadan alamayacaksın. yazdığın maddelerden anladığım kadarıyla da haklısın. son kirayı ödeme ve çık. o uğraşsın. en mantıklısı bu. kirayı almak için icra takibi yaparsa da itiraz et, dava falan haklı çıkarsın zaten.


  • izaleisuyuu  (16.05.15 14:21:38) 
@izaleisuyuu teşekkürler, malesef haksız duruma düşmemek için son kirayı da eksiksiz ödedim.

Pazartesi noterden fesih bildirimi çekeceğim ve Haziran'da son ödediğim kira bitince çıkacağım.

Son güncelleme: ev sahibi ile telefonda görüştüm, parayı vermem hatta daha da fazlasını alırım gibi birşey ima etti.
  • Northern Mariner  (16.05.15 14:30:39) 
Birde böyle bir yazı buldum

www.baltaci.av.tr
  • Northern Mariner  (17.05.15 13:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.