[]

Ev Almak YARDIM

Merhaba arkadaşlar .
Ailevi durumumdan dolayı bu yaşıma kadar kirada oturmadım. Bu Yüzden ev alım ile ilgili prosedürler oldukça uzağım..
Kız Arkadaşımın ev almak gibi bir durumu sözkonusu fakat kredi notu düşük olduğu için bankalar kendisine kredi de kefil istemekte ve ben kendisine kefil olamıyorum.. Kendisi de kefil bulamamakta..
Sorum şu;

- konut kredilerinde banka zaten evi ipotek Altına alacak , kefil neden isteniyor? Sadece A Bankası'na sormuş gerçi , tüm bankalarda ipotek haricinde bi kefil isteme durumu oluyor mu ?
- banka haricinde herhangi bir inşaat Firması ev alma konusunda yardımcı olabilir mi yoksa tek alternatif çözüm banka mi ?

Konuyu yanıtlayacak Arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım

 
belirli bir ücret karşılığında kefil olanlar var .. onları araştır ..

rahat alırsın ....
  • atimikoydum  (16.05.15 08:47:11) 
evet isterler ; sen 100 TL ev aldığında ; bunun expert değeri, yani risk durumu anında satış değeri 40 TL'dir veya bilemedin 60 TL'dir. Sen şimdi 80% kredi kullanıcam diyosun ; 3 ay sonra ödeyemezsen evi banka 80-40 veya 80-60 ; bu zararını nereden karşılayacak ? Yani sadece evi ipotek ettirmek yetmiyor + kefil lazım.


  • atimikoydum  (16.05.15 08:49:31 ~ 08:50:47) 
El olarak kredinin geri ödenmemesi halinde bankanın evi satışa çıkarıp satması çok uzun sürüyor. Çünkü icradan satışları takip edenler olduğu gibi bu işin de mafyası var maalesef. İcra satışlarında ev belli bir fiyattan satışa çıkar. İlk seferde alıcı çıkmazsa (ki çıkmaz) ikinci ve üçüncü turda fiyat düşer. Bu şekilde zaten kuşa dönüyor o teminat. Bu yüzden evin değerinin en fazla %75'i kadar kredi kullanabilirsiniz. Kredi puanı da düşükse kefil isteyebilirler.


  • orient blue  (16.05.15 09:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.