[]

Android telefondaki verileri geri dönüşümsüz silmek

Telefonumu yakın zamanda garantiye göndereceğim. Bu zamana kadar bir sürü fotoğraf çektim, sildim. Bildiğim kadarıyla silinen fotoğraflar geri getirilebiliyor. Bunu önlemek için hangi programla temizlik yapmalıyım?

Internette biraz araştırınca Secure Wipe uygulamasını buldum. Bu program varolan dosyaları silemiyor fakat silinmiş olan boş bölgelerdeki dosya kalıntılarını ortadan kaldırıyormuş. Bu yeterli olur mu?
Telefon Note 3

2. Sorum da kulaklık girişim bozuldu. Samsung servisi kaç günde yapar?


Teşekkürler

 
En iyi temizlik sildiğin verilerin üzerine yenisini yazmaktır. Yani hafıza kartının tüm boşluklarını doldurabilecek tek bir dosya bulursan bunu bir kaç kere yazdırıp sil. Sonrasında eski fotoğrafların bulunması çok zorlaşır.

Ama servisin tutupta bununla uğraşacağını hiç sanmıyorum adamlara günde yüzlerce telefon geliyordur oradaki eski fotoğrafları bulmaya vakitleri bile kalmaz. Silinen fotoğrafların da hepsi geri getirilemez zaten zamanla üstüne bir şeyler yazmışsındır.
  • ayin yazari  (16.05.15 01:19:32) 
Tabii servisin oturup bununla uğraşacak hali yok ama telefonu satabilirim de. O yüzden sildiğim dosyaların tamamen silindiğinden emin olmak istiyorum. Teşekkürler


  • tavish11  (16.05.15 01:22:12) 
1.si o kadar kafana takma teknik serviste calusan eleman kafaya takip ne silmis acaba farkli fotograflarimi vardi deyip telefonunda sildigin seyleri geri getirmeye ugrasmaz. Muhtemelen yontemini bile dogru durust bilmiyordur. 2. Soruna cevabim yok


  • 2006  (16.05.15 01:23:51) 
böyle birşey yapabilmek için telefonun hafızasını, sistem/root da dahil olmak üzere silip, adb üzerinden tekrar yazmak. bu sayede geri getirilemez hale gelir. tabi bu biraz ileri seviye kalır.

basit seviye için telefondaki tüm uygulama ve verileri silip, hafızasını sonuna kadar dolduruncaya kadar veri yükleyin. o zaman dosyalarını geri getirmeleri imkansıza yakın olur.

normalde ufak problemleri 5-8 iş gününde yapıyorlar. tabi işler yoğunsa 30 iş gününe kadar uzayabilir.
  • cetoxim  (16.05.15 01:42:44 ~ 01:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.