[]

roaccutane kullanmaya başlamak

20 yaşındayım ve sivilce problemim devam etmekte. Orta şiddette diyebilirim sivilcelerim için, çok çok ağır vakaları düşünerek söylüyorum bunu. Sırtım, göğsüm ve yüzümde bol miktarda var. Şimdi başlamak istiyorum bu ilaca, doktorum da önerdi başlamamı ama aklımda bir sürü soru işareti var. 1,5 sene önce saç dökülmesi yaşamış ve kafamın üst taraflarında seyrek kısımlara sahip olmuş birisiyim. Bu ilacın saç dökülmesine neden olduğu söyleniyor, aslına bakarsanız ilaca başlamakta tereddüt etmemin tek sebebi saç dökülmesi riski. Bu konuda bilgi vermek isteyen ya da tecrübelerini paylaşmak isteyen varsa memnun olurum.




 
yazin baslanmoyor o ilaca, yuzde lekelenme yapiyor diye. sac dokulmesini bilmiyorum


  • fallopian  (15.05.15 22:01:50) 
20 yaş çok geç mi yaş değil sivilce için. ben 27 yaşındayım hala devam ediyorlar. oral antibiyotik tedavisi ve lokal tretin deneyip sonuç alamadıysanız ve dr da roakutan önerdiyse neden olmasın? saç dökülmesi konusunda benim de yorumum yok.


  • fayfim  (15.05.15 22:18:56) 
diğer tedavilerden sonuç alamadıysan dermatolog kontrolünde tabi ki kullanmalısın.

120 mg/kg doza ulaşana kadar bırakmaman gerekiyor, bunun bilincinde ol. tabi yine cilt doktorunla görüş.
  • siradisi00  (15.05.15 22:45:48) 
20 yaş bence de erken ama illa kullanıcam diyorsan başlamadan önce tahlil istemeni tavsiye ederim. yanlış hatırlamıyorsam karaciğeri çok zorlayan bir ilaç.


  • enaz3kedi  (15.05.15 23:32:12) 
@cherry blues, deniz güneş olayını ben de yapıyorum. Gerçekten geçiriyor evet ama o ortamdan ayrılınca 2 haftaya geri geliyor sivilceler. Geçici bir çözüm yani.


  • memories  (15.05.15 23:34:21) 
Roaccutane son çare ama dermatolog önerdiyse diğer yolları denemiştir zaten. Hocam roaccutane dışında her şeyi yaptık mı de, yaptık derse başla. Mevsim meselesini de dermatologunla konuş. Kışın cilt aşırı kuruyor yazın daha iyi diyenler de var. Lekelenme ve yanıklar olmasın diye yüksek faktörlü güneş kremi kullanman gerekir.


  • Lim5  (15.05.15 23:56:43) 
roacuttanne biraz sakat, bence kullanma. onun yerine A vitamini kullan.


  • varoluscusanri  (16.05.15 00:27:01) 
Roaccutane hiç sakat değil. Ben uzun yıllardır kullanıyorum. Uzun yıllar kullanmamın nedeni dozun düzgün ayarlanamaması. Şuan 80 mg alıyorum günde, benim bünyeye etki eden doz bu. Saç dökülmesi yok, sadece dudak kuruması var, öyle güneşe çıkmıyim ebem skilirlik bi durum yok, 6 senedir güneşe çıkıyorum, hiçbir yerimde yanık izi, nitrik asit erimesi yok, 29 yaşındayım, son 10-11 senedir kimseyle tshirt süz sevişmedim, sırttaki sivilceye örnek olarak yazıyorum bunu. Sırt olayı öyle böyle değil, bence acilen kullanmalısın eğer sırtında varsa..: kimseyle çıplak sevişemediğini düşün, havuza rahat giremediğini vs. Milli sporculuk dönemimde de bu ilacı kullanıyordum, hiçbir dezavantajını görmedim, bütün testler yaşamaya elverişli. Bazı bebeler var intihar ettiriyo adamı skerttiriyo diyen... Evet intihar ettirdiği doğru. Ama kimi ettiriyor? 16 17 yaşında suratı sivilce kaplı ergene dayıyorlar ilacı son çare diye, roaccutane ilk 2 ay deli gibi sivilce yapıyor zaten. Ergenimizde "vay lan son çare dediler buda olmadı kesin ölene kadar sivilceli olucam ben böhü, en iyisi intihar ediyim" falan diyor. 20 li yaşların üstünde bu ilacı kullanıp şizofren olan yok. Her sene dermatoloji kongresi organize ediyorum, alanında uzman yüzlerce binlerce hekimle görüştüm hepsi aynı şeyi söylüyor. Süt kullanımını minimuma düşür; iki sene önce yapılan bir araştırmada süt ve süt ürünlerinin sivilceye neden olduğu tespit edildi ama biraz muallakta... Kabul eden var etmeyen var. Ben aynı şekilde kongrede tanıştığım bir hekimle yürütüyorun tedavimi, o kabul edenlerden. Şuan gayet iyiyim. Saçım yerinde, intihar etmedim, şizofren olmadım, karaciğer sıkıntım yok değerler gayet stabil. Kısacası kullan, ihmal etme.


  • Tears of Devil  (16.05.15 00:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.