[]

ilk otomobilde yapılan mallıklar

otomobilden hiç anlamayan ve yeni kullanmaya başlayan birine benzer yollardan geçmiş arkadaşlar ne gibi önerilerde bulunabilir? "bak ben şu hatayı yaptım dikkat et" gibisinden. araç otomatik bu arada.




 
muşambaları sök gitsin ve koltuklara mutlaka kılıf al. satarken faydasını görürsün :)


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (15.05.15 15:19:29) 
En büyük hata çevrenin tepkilerinden korkmak. Yani yeni olduğunu bildiğin için, etrafındaki sürücülerin sana korna çalması, ters ters bakması vesaire bir anda konsantrasyonunu bozar. Aslında senelerdir araba kullanan, hatta bu işin uzmanı olan insanlar bile hergün trafikte münakaşa yaşıyor.

Sen kurallara uyarak ilk zamanlar fazla atraksiyona girmeden aracını sür, ufak tefek sıkıntı yaratmayacak hataları yapa yapa ustalaşırsın zaten.

Bir de aracın ne kadar teknolojik olursa olsun ilkel bir araç kullanır gibi kullan. Bu araç virajda savrulmaz, karda kaymaz, patinaj çekmez gibi düşüncelere çok alışma. Zorda kaldığında o teknolojiden farkında olmadan faydalanırsın.
  • osurdum  (15.05.15 15:19:52 ~ 15:20:24) 
depo kapağının hangi tarafta olduğuna benzinciye gitmeden önce bakıyoruz, pompacıya rezil olmuyoruz. :)


  • john lee hooker  (15.05.15 15:19:53) 
paneldeki depo işaretinin üzerindeki küçük ok depo kapağının nerede olduğunu gösterir.


  • retiredcolonel  (15.05.15 15:33:29) 
Kendi hakimiyetin dışında, diğer sürücülerin de yapacaklarını az buçuk kestirebilmek.Hoş bu sürerek olur elbette ama, dingilin biri makasa kalkar falan, ya da geçiş hakkı sendeyken hoop o sokar kafasını yola gibi..Kazasız belasız.


  • tsubasa  (15.05.15 15:41:57) 
yokuşta park ederken eğimin tersi yönde viteste bırak arabayı. hatta her zaman parkta viteste bırakmaya alış.


  • ytse jam  (15.05.15 15:47:14) 
farlarını açık unutma. kendine güvenemediğin bir durum olursa arkandakiler ne kadar korna çalarlarsa çalsınlar aldırış etme, yavaşla ve gerekiyorsa dur. en sağdan gideyim daha güvenlidir diye düşünme, sağ şerit münibüslere aittir ve en tehlikeli şerittir, orta ya da soldan git. sollama, sağlama, makaslamalara dikkat et.
otomatik araçların ivmelenmeleri diğerlerine göre çok az bir miktar daha yavaş oluyor, takip mesafesini ona göre ayarla.

  • tiny penny  (15.05.15 15:50:14) 
araç dizel ise turbo'suna özen göster :(


  • mirty  (15.05.15 16:03:14) 
araç içi kamera edinmeye bakın. kaza durumunda kendinizi savunamayabilirsiniz şoktan dolayı.


  • icim urperiyor  (15.05.15 16:23:45) 
acemilik belli olmasın diye her kaldırıma sıfır yaklaşmaya çalışma, jant ve marşpiyerleri mahvedersin.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (15.05.15 20:34:05) 
ilk gün mutlaka lastik paspas al ve halıların üstüne ser. sonra halıların ve zeminin temizlenmesi zor oluyor.


  • kayipkentindelisi  (15.05.15 20:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.