[]

spk lisanslama hakkinda

Dun bi arkadaşla konuşuyorduk ne is yapayım mi nvalli, sınava gir SPK lisansı al dedi. Konu hakkında sifirim. Belli dönemlerde sınavları oluyormuş. Sınavlara nasıl hazırlanmak lazim? Kendi kendime hazırlanabilir miyim? Ne kadar vaktimi alır? Deneyimli arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler.


 
spk'nın ne lisansını ama?
spk bir dünya lisans veriyor

  • teritori  (15.05.15 13:52:10) 
Sermaye piyasası faaliyetleri temel düzey sinavi


  • damdanakan  (15.05.15 13:58:41) 
Gecen sene mezun oldum. Matematik mezunuyum. Öğretmenlik yaptım birkaç ay öncesine kadar.


  • damdanakan  (15.05.15 14:04:17) 
Sınava bu ay sonuyla birlikte 3.kez girecek biri olarak az bir şeyler karalıyayım..İ.i.b.f mezunu olupta aracı kurumlar ve bankalar gibi yerlerde çalışanlar için epey önemli bi belge.(Bizzat çalışanlardan duyduğum şeyi iletiyorum)Ayrıca yeni düzenlemeyle bazı lisans belgelerini bazı pozisyonlarda çalışanlar için zorunlu hale getiriyorlarmış.Ya belge ya da haydi güle güle durumu herhal..Matematik mezunu diyince o tarafıyla ilgili pek bilgim yok ama düzey 3 ve türev araçlar lisansı alınabilirse şükela olur diyorlar(dı).Geçen dönemle birlikte ders sayısında artış oldu, örneğin düzey3*eski adıyla ileri düzey, lisansını alabilmek için 12 adet dersi geçmeniz lazım.Ders geçmek derken, ders başı 50 puan yeterli oluyor fakat tüm derslerinizin ortalaması 60 olması halinde lisansı almaya hak kazanıyorsunuz.Eskiden bu oran 60'a 70 idi.Yanlış doğruyu götürmüyor ve 25 test sorusu soruluyor her bir modül için.Ders notları son dönemle beraber spl'nin kendi sitesinden yayınlanmaya başlandı.Ordan pdf şeklinde indirip çalışabilirsiniz.Geçen dönem ilk kez uygulandığında, notlar yeterli olur mu acep endişesi vardı ama, aa bu soru notlarda yoktu gibi bi durum olmamıştır zannedersem.Ayrıca yukarda bahsedildiği gibi birçok lisans türü var ilk önce işinize yarar olanı saptamalısınız.Ayrıca bazı dersler birçok lisansta ortak.Örneğin ileri düzeydeki derslerden birçoğu türev araçları da kapsamakta.İlave 2 ders ile orayı da halledebiliyorsunuz falan..Merak edilen bir şey varsa elimden geldiğince yanıtlarım yine.Kolay gele..

sınav ücreti: önemsiz gibi gözükebilir ama pek ucuz değil bu sınavlar.Mezunlar için lisans başına 160 tl, öğrenime devam edenler için 110 tl. Ortak ders olan lisanslar için 2 kere ücret ödemeye gerek yok.Örneğin; ileri düzeyde 1006 kodlu dersiniz kaldı, bu ders bi başka modülde de işinize yarayacak.Bir kere seçmeniz yeterli oluyor.2 ayrı şey gibi düşünüp 2 kere ödenmiyor ücret.

Son bi hatırlatma..İlk girdiğiniz andan itibaren 3 yıl içinde vermelisiniz, yoksa hoop en başa dönüyorsunuz.Bi nevi sıfırlanıyor yani herbir şey.Yılda bi kışa doğru bi de mayıs ayında olmakta.En azından şimdilik öyle..
  • tsubasa  (15.05.15 14:13:41 ~ 14:17:09) 
Arkadas baya aciklamis.Yilda iki kere oluyor. Mayis sonundakinin basvurusu bitti. Araliktakine baya zaman var hazirlanirsin. eski ileri duzey yani yenisinde duzey 3 u al. Banka hazinelerinde ve yatirim bankalarinda zorunlu hale geldi. Bikac ezber disinda cok zor degil. Ama bazi derslerin cozumlu kitabini alip calis iyi olur. Herhangi bir sorun olursa cekinme. Ben gecen sene almistm 60ort. gerekiyodu artik 50ye dustu daha da rahat halledersn.


  • solenkol  (15.05.15 15:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.