[]

ingilizce bilip biraz vakti olanlar

sayın duyuru sakinleri. Arkadaşımın bir ödevi neticesinde yapması gereken çeviride takıldığı bir kısım olmuş. zahmet olmazsa yardım edebilir misiniz.

metin şöyle: "cooperation among all concerned,including workshops where the taxonomy of subgenus penicillium was extensively studied led to something approaching consensus by 1990. publication of the NCU list provided a degree of stability not previously seen. minor changes, including splitting off of new species, are still to beexpected but it is unlikely that major changes in the taxonomy of subgenus penicillium will occur in the foreseeable future.
because changes in names and concepts since pitt was published have been much greater than in other subgenera, differences between this edition of the guide and pitt are listed below."


şimdiden çok teşekkür ederim . iyi akşamlar. zaman ayırdıgınız için sağolun

 
kapsamlıca penisilyum alt türevleri sınıflandırmasını araştırmış imalathaneleri de içeren ilgili tüm yerlerin işbirliği, 1990 senesinde uzlaşmacı bir yaklaşıma neden oldu. NCU listesinin yayınlaması daha önce görülmemiş bir kararlılık** derecesi sağladı. yeni türlerin ayrılmasını da içeren ufak değişiklikler hala öngörülmektedir ancak penisilyum alt türevlerinin sınıflandırmasında büyük değişikliklerin tahmini bir gelecekte gerçekleşmesi olası değil. pitt*** yayınlandığından beri isimlerdeki ve kavramlardaki değişiklikler diğer altcinslerdeki değişikliklerden daha fazla olduğundan, kılavuzun bu basımı ve pitt arasındaki farklılıklar aşağıda listelenmiştir.

** burada stabilite ile bahsettiği herkesin hemfikir olmasına yardımcı olacak bir liste çıkarılması , oraya farklı bir kelime de gelebilir. istikrar da diyebilir.

***pitt : sanırım spesifik bir basın adı, ya da terim ise sözlükte bulamadım.

bir de fazlaca türkçeleştirdim taksonamiyi vs şeklinde kullanıyorlarsa o şekilde de değiştirebilir. kendi alanımda değiştirmezdim mesela ona göre arkadaşınız bir daha kontrol edebilir. ufak tefek hatalar varsa düzeltsinler, umarım yardımcı olur.
  • neferkitty  (15.05.15 02:06:10 ~ 02:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.