[]

Yarın eğitim öğretim hayatımdaki son derse gireceğim

ve kendimi bok gibi hissediyorum. 23 yaşındayım. kendimi bildim bileli öğrenciyim. bir yandan çalışıyor olsam bile şu yaşıma kadar hayatımın büyük kısmını kendim şekillendirebildim. sonuçta öğrencisin, sorumlulukların çok sınırlı. canım mı sıkıldı, gitme derse git istediğini yap. otur evde dizi izle, çık dışarı gez dolaş. yaz mı geldi, al sevgilini aylarca tatil yap. festival mi var, hemen öğrenci bileti kapayım zaten illa giden birileri olur çevreden. en büyük derdin hoşlandığın kişinin sevgilisi olduğunu öğrenmen olsun. ilişkilerinin içine para girmesin, daha temiz dostluklar kur. kira ödeme derdin olmasın, fatura yatırmayı hatırlaman gerekmesin. canın mı sıkkın, gece içmeye çık. yarın sabahki derse girmesen de olur. öğleden sonra gider çimlere uzanır kendine gelirsin. alt-j mi geliyormuş? kaçırmayalım abi, önce bizim evde toplanır içeriz konserden sonra da taksim'e çıkarız. haftaya da adalar sezonunu mu açsak? havalar ısındı. bi ara da bisikletle egeye gidelim, zamandan bol ne var.

yarın bitiyor. bundan sonra 50 yıl boyunca birileri daha çok kazansın diye sürünerek geçireceğim hayatımı. o da şanslıysam tabii, daha iş bulmak lazım. köle olmak için bile mücadele vermek lazım. sonra şanslıysam iyi bir maddi durumla emekli olurum. yoksa ölene kadar köleliğe devam. senede 10 gün iznim olursa ne ala. cumartesi mesai yoksa bir de üüffff yeme de yanında yat. iş yerinin servisi mi varmış, sabah 7'de kapında olacak? vuhuuu dünyanın en şanslı insanı olabilirim.

bok gibi hissediyorum, tesellisi olan varsa alırım 1 dal...

 
Geçen sene aynı duygularla son derse gitmiştim ama şu an o düşüncemin ne kadar komik OLDUĞUNU görebiliyorum. İşimi seviyorum; para kazanıyorum yalnız yasıyorum. Öğrenciyken yapamadığım birçok şeyi çok rahat yapabiliyorum . Geçen hafta Güney Doğu turu Yaptım bu hafta sonu Çanakkale ye gideceğim haftaya Karadeniz turu var Batum'a da gideceğiz

Her yaşın vermiş olduğu bir sorumluluk var. Hayatının sonuna kadar öğrenci kalmak inan çok sıkıcı olurdu. Eğer işini seviyorsan ve çalışma saatlerin istediğin gibiyse öğrencilikten çok daha nitelikli bir hayatın olabilir ve inan çok daha güzel oluyor.. Mis gibi.
  • darthvenom  (14.05.15 22:41:19) 
resmi izin 14 gün :p


  • aithra  (14.05.15 22:43:12) 
Ben öğretmenim . Siz Silahı çekmeden usulca uzaklaşayım.


  • darthvenom  (14.05.15 22:45:18) 
20 yaşındayken sizinle tamamen aynı duyguları paylaşarak mezun oldum. O sırada bazı arkadaşlarım "işte özgür hayatımız asıl şimdi başlıyor" diye seviniyorlardı, hiçbir zaman neyin kafasını yaşadıklarını anlayamadım. Sonrasında erken yaşta mezun olmanın getirdiği rahatlıkla öğrenciliği biraz daha sürdürebileyim diye yüksek lisans yaptım (tabiki bunun yanı sıra akademik hedeflerim de vardı ama açıkçası o sırada sudan çıkmış balık gibi olduğumdan öğrenciliğin devamını getirme hissi daha ağır basıyordu ve elbette yüksek lisans bana öğrenciliği lisans zamanlarımdaki kadar hissettiremedi. Yani o devir çoktan kapanmıştı ve bunu kabullenmek zorundaydım).

Sonra iş hayatına girdim ve kısa zamanda iki kere iş değiştirmek durumunda kaldım. İlk girdiğim işimde saat 21'de işten çıkabildiğim istisnai günlerde "yaşasın migros kapanmadan yetişebilicem galiba" diyerek çıkıyordum. Her iki işimde de kendimi iliklerime kadar köle gibi hissettim. Şu sıralar da üçüncü mecburi köleliğim için mecburi adımlar atıyorum.

Moral veriyor olmayı çok isterdim ama maalesef tamamen duyurunuzda yazdığınız gibi hissetmeye devam ediyorum ve piyango falan vurmadığı sürece bu hislerimi değiştirecek bir gelişmenin olacağına dair pek umudum yok. Umarım sizin mesleğiniz benimki kadar berbat değildir veya en azından katlanılabilir bir tarafını bulursunuz ve iş hayatına atıldıktan sonra @darthvenom ile benzer duyguları hissedersiniz.
  • a day at the races  (14.05.15 23:02:20) 
Geçeni siktin kardeş eyw. Aynı durumdayız ve çıkar yol yok.


  • kablelvuku  (14.05.15 23:23:55) 
Gecemi olacak o


  • kablelvuku  (14.05.15 23:24:03) 
Çalışma hayatı işte adı üstünde sadece çalışıyorsunuz patron yemek yemeniz uyumanız için kalan zamanı size veriyor ki ertesi gün daha iyi çalışasınız


  • isimmisimyok  (15.05.15 08:28:30) 
teselli yok. hayat öyle. köleliğe biraz iyi para verirlerse şanslısın. okuduğun bölüme göre belki avrupa'ya falan gitmek istiyorsan biraz daha insancıl yaşayabilirsin. ama onun da bir çok dezavantajı var, hiçbir zaman ülken gibi olmaz. sonuç olarak, öğrenciliğe göre büyük değişiklikler, kötüleşmeler hep var.


  • prodeq  (15.05.15 08:29:24) 
dostum bunun teselesi maaalesef yok. belki biraz uzun olabilir yazacaklarım... sen derdini anlatmak isterken ben araya kaynayan mahalle teyzesi moduna girdim az önce.

30 yaşına geldim, halen lise günlerim aklıma gelir, o tarihteki arkadaşlarım aklıma gelir, sabah okul gidip akşam eve gelmeyi özledim. başka bir sorumluluk yok hayatında.

liseyi geçtim, üniversite günlerim geldi aklıma. halen görüştüğüm arkadaşlarım, ama hiçbirşey o zamanki gibi değil sanki. insanlar aynı ama yaşanan hayat farklı. o zaman iç, sıç, gez, dolaş ancak şimdi herkes çoluk çocuk sahibi. zırt dedin mi buluşamıyor kimse, buluşmak istesek eşler olaya müdahil olmaya çalışıyor falan filan. bir sürü sorumluluk gerektiyor.

bir de şu var; büyüyorsun.. büyümek istemiyorsun ama büyüyorsun. bunu da çok acı bir şekilde yaşıyorsun hem de. bir bakıyorsun ki sen 20 yaşındayken çevrende olan büyüklerin yavaş yavaş azalıyor. büyükler vefat edip giderken en büyük sen oluyorsun birden. sorumluluk kat be kat artıyor. olayımız keşke kendi iş hayatımızla ilgili olsa idi.

bizler duygusal adamlarız. bu boktan hayat bizim için hakkatten herkese göre daha zor. bizler halen yerde ekmek parçası görüp bunu yerden alıp büyükçe bir taşın üstüne koyan adamlarız. yıllardır büyümek istemiyoruz ki senin derdin de okulun bitmesi veyahut bir iş hayatına girmek değil, hayatından bir parçanın kopup gitmiş olması. gelecekten korkmak, büyümekten korkmak. dostum bizler bu hayat için fazlaca zayıfız. güçsüsüz. o yüzden korkmakda sonuna kadar haklısın.

belki de öyle değiliz bilemedim. veyahut sen öyle değilsin. mahalle teyzesi modunda olduğum için kendi hislerimi yazasım geldi. affola
  • jesues  (15.05.15 08:44:02) 
en azından öğrencilik hayatın güzel geçmiş. birde hiç aşk yaşayamadan, yalnız ve eve kapanık bir üniversite hayatı yasayıp sonra iş dünyasına mahkum oldugunu düşün. hayatının en güzel yıllarının heba oldugunu. otur ve şükret bence.

hayatının son tatilini güzel geçirdiğin için kendini şanslı hissetmelisin ve seçilmiş insanlar arasında oldugunu hatırlamalısın.

ben anlattıgının tam tersi bir hayat yaşadım, bundan sonrası koymuyor bile, ne olacaksa olsun, 30 yaşımda ölsem bile umrumda bile değil. hayatı coktan kacırdım.
  • fransizkalanadam  (15.05.15 12:22:51 ~ 12:31:02) 
geçmiş olsun...


  • himmet dayi  (15.05.15 17:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.