[]

iş görüşmesi

öncelikle herkese iyi aksamlar.

daha önce bir duyuru açmıştım bu konuyla alakali, mesaj atip yardimci olanlar oldu oncelikle mesaj atip yardimci olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim.

simdi sormak istedigim su, is gorusmelerinde bi problem verilip bunun belli bir sure icinde cozumu isteniyor. mesela isyerinde şöyle bi sorun çıktı nasil cozerdiniz gibi.

gittiğiniz görüşmelerde size sorulan soruları paylasirsaniz (su soruyu sordular şöyle cevap verdim gibi) ya da ise alimi yapanlardansaniz (sunlari soruyoruz suna dikkat ediyoruz gibi) bilgi ve birikimlerinizi paylasirsaniz çok çok mutlu olurum.

biraz anlatamamış olabilirim kusuruma bakmayın.

not: makine muhendisiyim.

 
Bana iyi niyetli ama asırı yavaş çalışan bir elemanın olsa naparsın demişlerdi


  • cokkarisik  (14.05.15 21:15:55) 
@cokkarisik ne cevap verdin?


  • buneperhizwhatisthis  (14.05.15 21:19:58) 
kenarı 20 cm olan küpün hacmi ?

şu soruyu sordular danışmanlık pozisyonu için :)
  • facebook  (14.05.15 21:29:09) 
açılın ben makine mühendisiyim:

muhtemelen ilk görüşme ik ile oluyor, onların garip soruları var. en sevdiğiniz/sevmediğiniz 3 özelliğiniz (bunları kesin bulup gidin mal gibi kalmayın). arkadaşlarınız sizi nasıl tanımlar. iş yerinde çok zorlandığınız bir problemi nasıl çözdünüz? ingilizce istenen bir pozisyonsa ingilizce'ye geçip kendinizi anlattırabilirler (şurada doğdum şu şu okulları bitirdim vs). boş zamanlarınızda neler yaptığınızı kesin sorarlar. laf olsun diye bişeyler söylemeyin, örneğin kitap dediyseniz en son hangi kitabı okuduğunuzu veya favori yazarınızı sorabilirler.

akabinde teknik görüşmeye çağırılırsınız veya yönlendirilirsiniz muhtemelen. burada da çalışacağınız pozisyonla ilgili sorular sorulacaktır. örnek vereyim birkaç yerde bana stress-strain curve soruldu. yine yapısalla ilgili bir yerde delikli falan bir şekil çizdiler buna şu yönde kuvvet uygularsak nasıl deforme olur dediler. tasarım ile ilgili pozisyonla ilgili yaptığım bir görüşmede rulmanın kafes denilen parçasını verip sence bu ne işe yarıyordur dediler ve kağıda isometrik çizdirdiler. başka bir yerde teknik resim verip gd&t ile ilgili soru sordular.

bazı yerlerde teknik görüşme çok rahat geçti sadece kendilerini anlattılar vs vs daha gider :)
  • paltar yuyan masin  (14.05.15 22:43:31) 
bak aklıma geldi şimdi. makine mühendisi arkadaşıma Türkiye'nin önde gelen otomotiv şirketlerinden birinde emisyon oranlarını sormuşlar. önceki herşey güzel gitmiş ancak emisyon oranını arkadaşım bilmiyorum demiş, adam da neden bilmiyorsun deyince bizimkisi emisyon oranını bilmek zorunda değilim, dersini aldım ancak şuan ezberimde de yok zaten. ha çok lazım olursa açar bakarım kitaptan demiş.


not: kendimi mememetali gibi hissettim lan :D sonra adam demiş ne kadar emisyon oranını bilmeyen cahil bir mühendis :D
  • sutu seven kamyoncu  (15.05.15 17:46:17 ~ 17:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.