[]

spor beslenme, offf

biraz sacma sorular olabilir ama

1-diyelim ki aksam bir saat spor yapicaz 8de. sporun kaslarimdan yememesi icin protein almam gerek. onu da spordan sonra en az 1 saat icinde almaliyim. peki daha gec alirsam ne olur? ya da spordan once gun icinde vucut agirliginin 1.5kati proteinimi almis olsam oluyor mu?

2-spor yapmadigim bir gunde aldigim proteine ne oluyor? spor yapmadikca kasa donusmuiyor mu onlar?

3-oglen haslanmis patates, peynir ve yesil biberi dograyip galetayla yedim. proteinle karbonhidrati karistirdigim icin hata mi etmis oldum? bugun spor da yok hem.

4-yag sorunum yok, ama guclenmem lazim. derdim o. onun icin de kas miktarimin artmasi gerek sanirim. 55kiloyum. nerden bulacagim gunde 100kusur gram proteini? bi yumurtada 5gr var desen, gene olmuyor, yetmiyor. yaptigim sporlar bosa mi gidiyor?

5-spordan cik eve gel saat oldu aksam 11. o saatte yemek yenip yatilir mi?

6-spor yapmadigim gun yedigim patatesler yaga mi donusuyordu?

 
1. Oluyor.
2. Her gün protein alımın olmalı.
3. Proteinle karbonhidratı karıştırmak vs. bunların konuyla alakası yok. Önemli olan günlük toplam tüketimin.
4. Et, lor, yumurta. Günlük 70 gram yeter sana. Her türlü karşılarsın.
5. Kolay sindirilecek şeyler yersen, evet.
6. Fazladan yediğin her şey yağ olarak depolanabilir.
  • arnold schwarzeneger  (14.05.15 15:56:12) 
1- kas yapımı uyurken gerçekleşiyormuş. yani proteini almaktan çok düzenli uyku çekmek önemli sanırım.

2- kullanılmayan malzeme çoğunlukla atılıyor diye biliyorum.

3- ben anlamam o kadar. kilo almaya mı çalışıyorsunuz, vermeye mi yoksa korumaya mı ona bağlı gibi bütün bunlar. ama karıştırmada sorun yok bence.

4- üsttekini bunu okumadan cevaplamıştım hah asıl mevzuya geldik. sadece protein değil bol bol karbonhidrat hatta yağ bile lazım 55 kilo için(boya göre tabii).

5- bence kötü bir şey ama neden kötü bilemem kulaktan dolma bu bendeki.

6- günlük kalori ihtiyacının üstündeyse dönüşüyordu evet. ama kas yapılmak isteniyorsa zaten biraz yemek gerekiyor. :)
  • tuzumkuru  (14.05.15 15:59:59) 
Spor öncesinin spor sonrasının bir önemi yok. Gün sonunda minimum kilo başına 1.5 gram protein almışsan problem yok demektir. Spor sonrası hemen protein alacaksın muhabbeti supplement firmalarının gazlaması. Öyle bir mecburiyet yok.

Protein sadece kas için gerekli değil; hücrelerin inşası yenilenmesi antikor üretimi bağışıklık sisteminin güçlenmesi sinir/kas sistemlerini koordine eden hormonların üretimi gibi pek çok faaliyet nedeniyle spor yapsan da yapmasan da protein şart. Spor yapmadığın günlerde de bunların aksamaması için minimum 60 gram protein alman elzem.

İster karıştır ye ister ayrı ayrı ye, vücut neyin ne olduğu anlayıp ona göre sindirir ona göre işlem yapar. Dert etme.

Ne zaman yemek yediğin önemli değil. Uyanık kaldığın süree vücut çalışmaya devam ediyor. Son öğünle yatış saatinin arasında en az 2 saat varsa eğer istediğin saatte yemek ye.

Yediğin besinlerin yağa dönüşme prosedürü günlük çalışmaz süreklilik esastır. Sürekli bu şekilde yersen enerji depolarını sürekli dolu tutup boşaltmazsan ve bu şekilde beslenmeye devam edersen yağlanırsın. Aksi halde yağlanmazsın.
  • angelus  (14.05.15 16:06:05) 
1) hiçbirşey olmaz. protein alma aralığı sandığından çok daha uzun.
2) spor yapmadığın günde aldığın protein, bi önceki gün çalıştığın kaslarındaki yırtıkların onarılmasında kullanılıyor.
3) hayır, hata yok.
4) supplement alcaksın besinlerden elde edemiyorsan. protein tozu bunun için var. kas yapmak için yaptığın spor boşa gidebilir.
5) abartmadan yemen lazım, ideal değil tabi.
6) günlük alman gereken kalorinin, karbohidratın, proteinin üzerindeki herşey zaten yağa dönüşür. eğer o gün de alman gereken karbohidratın fazlasını alıyorsan yağ olarak depolanır.
  • eindaclub  (14.05.15 16:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.