[]

buradan ev arkadaşı ilanı verip arayan, bulanlar güvenilme olayını nasıl çözüyorlar?

başlığı tam oturtamadım. oruçlu kafa ile bu kadar, herneyse.

tanımadığın insan geliyor seninle kalıyor ya da tanımadığın bir eve gidiyorsun. insanlara nasıl güveniliyor? (öğrenci evi için)

mesela birinin evine gittin öğrencisin, öğrenci evi. pat diye biri çıkıyor eşyanı çalıyor, nasıl güveneceksin? tamam kontrat falan yapılıyor ama işte..

öğrenciyim, düşünüyorum. anlaştığım evde sorun çıktı, dağılmak üzereyiz. ben de ev arıyorum diyeceğim fakat güven sorunu var. sonuçta internetten bulunuyor.

 
direk eve çıkılmaz ki. önce gidersin evdeki insanlarla tanışırsın, konuşursun; kafalar ne kadar uyuyor bakarsın. onlar/o sana sorular sorar, ev kurallarını söyler. sen onlara/ona sorular sorarsın durumu öğrenirsin. sonra eve gidilir, eve bakarsın. 1-2 gece misafir olursun olmadı, anlaşabiliyor musun tartarsın kafandı; deneme süreci gibi..

yani pat diye eve çıkmaz zaten kimse..
  • dambil  (06.09.09 16:09:50 ~ 16:10:05) 
eksi farki diyebilirim. dikkat ettiysen buradaki muhabbet baska hic bir sitede yada forumda yoktur. zaten ev arkadasi bulunca once telefonda falan goruseceksiniz, tanisacaksiniz. Kafana yatmaz ise haci salla ben yurtta kalcam diyip kacabilirsin isin icinden. sahsen ben seneye eve ciktigimda arkadas eksigi olur ise sadece buraya yazacagim. Genelde cünkü burada takilanlarin kafa yapisi neyi sevdigi neyi sevmedigi belli.


  • Dotakafaa  (06.09.09 16:13:19) 
pardon atlamışım soru sorma faslını.

şöyle diyeyim o zaman. kafandaki soruları sordun, insanları gördün. ama ya daha sonrası? 1-2 ay sonra neler olucak ya kötü biri çıkarsa içlerinden?

farkındayım çok uçuk sorular sordum ama zor durumda kaldım ben de ilan vermeyi düşünüyorum. 1 hafta sonra okul açılacak pat diye evde anlaşmazlıklar oldu.
  • baba yorgun  (06.09.09 16:13:20) 
yorgun baba; hayat belirsizliklerle dolu zaten. asla bilemezsin ki.. belki ömürlük dostunu bulacaksın o evde, belki de 2 ay sonra bam güm girişeceksiniz.

seni korkutan belirsizlik.. elbette bodoslama dalma, iyice konuş sohbet et herşeyi açık açık sor. kira, ortam, depozit, eve kız atmaca, sigara vss.. kafanda soru işareti kalmasın.. sonra git eve 2 gün düşün kararını ver.

başımdan geçen; bende aldım eve birini. başlarda mazbut, sakin, ılımlı, istanbula yeni gelmiş kızcağız görüntüsü verdi "ha tamam" dedim "sorun çıkmaz bundan."

6. gün; kıyafetlerimi giydiğini, eşyalarımı karıştırdığını, bilgisayarıma girip özel dosyaları kurcaladığını daha da ötesi kafasının bi dünya olduğunu anladım 1 ayda zor attım evden.

yanisi; yaşamadan bilemezsin.
  • medre  (06.09.09 16:24:00) 
yalnız kalın... üniversiteye ilk geldiğimde birkaç kızla birlikte yaşıyordum. paranızın çalınması, uyumsuzluk, pislik vs... olan şeyler..
siz çok iyi biri olabilirsiniz, asla arkadaşınızın parasını çalmazsınız mesela... ama insanların iç yüzünü göremiyorsunuz,ki bu öyle bir hafta 2 gün evde yatmayla olacak şey değil... sonuçta ben hırsızım diye bağıracak değil insan bu kısım tamamen şans
bizim evde herkesin buzdolabında gözü vardı?!! niye... saçma yani böyle abukluklar cimrilikler çıkabilir.
her şeyi geçtim adam pis olabilir, bulaşık yıkamaz, odasından pis kokular yayılır, sifonu çekmez, tuvalet temizlemeyi bilmeyen insan gördüm ben...
bazıları da çekilmez olur senin vizeni finalini dinlemez eve arkadaşlarını doldurur, neler olur hiç belli olmaz valla...

o kadar iğrenç şeyler gördüm ki o iki ayda... ne bir daha başkasıyla eve çıkarım ne bir şey yaparım. elektrikler kesilmesin diye son gününde fatura yatırmak için bile koştuğumuz oldu insanlar yüzünden...
yapabiliyorsan yalnız çık.. sonuçta evin küçük de olsa, atıyorum kaloriferli olacağına sobalı da olsa... kafan rahat eder. eve gireceği sen seçersin, paranı istersen salonda bırakırsın, bulaşık senin, kir senin olur...
  • ilse  (06.09.09 17:38:11) 
birkaç sefer internetten ev arkadaşı buldum.
ilk intiba çok önemli, genelde verdikleri intibadan öte gidemiyorlar.
ayrıca herkes hemen hemen aynıdır, bazıları daha pistir ya da daha yalancıdır sadece.
siz temiz ve düzenliyseniz onlar da buna dikkat ederler ve siz dürüstseniz onlar da size dürüst olurlar. siz dürüstken o sizi kazıklamaya çalışıyorsa bunu en fazla iki kez yapabiliyor, 3.de mutlaka çuvallıyor (mutlaka). sizi kullanmaya çalışıyorsa anlıyorsunuz zaten hemen.
bir de insanlara ne kadar güvendiğiniz önemli tabi. insanlarla ne kadar anlaştığınız ve sorunları ne şekilde çözdüğünüz de çok önemli.. siz sorun çözmeye yanaşmazsanız kimse yanaşmaz mesela, siz faturaları ödemeye çalışmazsanız kimse takmaz faturaları vs.
başıma gelen olaylar ise çok çeşitli. 2 senelik arkadaşım 3 aylık fatura + kira borcunu ödemeden kaçmaya çalışırken, internetten bulduğum ev arkadaşım süper sorumluluk sahibiydi mesela. bir diğeri ise temizlik sırasının onda olduğunu hatırlattığımda üstüme saldırıp tırnaklarını koluma geçirmişti.
örnekler çoğaltılabilir ve ev arkadaşını nereden bulduğunuz çok önemli değildir. internetten bulunan arkadaşlar daha güvensiz ve biraz daha sorunlu olabiliyor tabi.

evinize alacağınız ya da yanına yerleşeceğiniz insanın sosyal hayatı ve arkadaşları da çok önemli. erkek/kız arkadaşı sürekli geliyor mu, ev temizliğine ve faturalara dikkat ediyor mu, arkadaşları sürekli mi sizde, gece hayatı nasıldır ve nerelere takılır, evde yemek pişer mi, mutfak alışverişini nasıl halleder, yaptığı iş nedir, aşağı yukarı ne kadar kazanır ve kendini nasıl geçindirir vs. gibi soruların cevapları çok önemli. hatta nasıl bir ailede ve nerde yetiştiği bile önemli insanın (acı ama gerçek).
  • aithra  (07.09.09 13:23:27 ~ 13:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.