[]

bebek arabası önerisi (max 1500 TL)

selam,

doğacak bebemize bebek arabası bakıyorum bu ara haldır haldır.
aramızda anne baba sayısı az da olsa kalifiye anne babalar oldukları düşüncesi ile onlara bu sorum.

hangi marka model puset/bebe arabası kullanıyorsunuz?
1500 TL'ye kadar önerileriniz nelerdir?
benim en çok beğendiklerim mamas papas'ın modelleri oldu.

 
1500 mü yuh? o kadar pahalı mı ya bebek işleri


  • retiredcolonel  (14.05.15 11:36:07) 
merhaba. biz de mamas papas kullanıyoruz. hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama istanbul'da bazen tekerlekler sıkışabiliyor. bunun dışında ergonomi ve hafiflik olarak iyi. arbanız varsa mutlaka bagaja koyup çıkartmayı deneyin.


  • yimirta  (14.05.15 11:51:38) 
@retiredcolonel: ne yazık ki :(
@bite the pain: ana kucağı olsun, kolay katlasın, hafif olsun filan derken 1000-1500'den aşağı yok :(
@theconqueror: batmobil amayacağım yahu :)))
  • teritori  (14.05.15 11:51:46) 
jane rider guzel, arkadasta var. ama 1700-1800 bandinda olmali.
bizim cosatto var katlaninca biraz uzun oluyor, yurtdisindan getirince dedigin fiyata anca geldi.

  • disq  (14.05.15 11:56:36) 
hah işin uzmanı geldi açılın.

şimdi hacı ben de bizimki doğmadan buna çok kafayı takmıştım. o da olsun, bu da olsun, aman şu az yatıyor falan derken kafayı yiyecektim.

ben chicco living travel set altım (puset+anakucağı) şimdi want2die gelip chicco alma diyecek ama ben burada marka önermiycem. insan bebesi doğmadan önce şu da olsun bu da olsun diyor, satıcıların gazına geliyor, ben ne olsun, neye gerek yok onu sayayım.

1. hafif olsun, kolay katlanır olsun. bir arkadaşımız kraft'ın koca tekerlekli bi setini aldı, senesi dolmadan kaldırıp attılar katlanması zor, kocaman diye.

2. ana kucağı üstüne takılabiliyor arıyorsun. ana kucakları aynı zamanda çıkarılıp arabaya da takılıyor araba koltuğu gibi ama gördüklerimin çoğu kemerle takılıyor. chicco livin'de arabaya kemerle takılan bir alt aparat vardı, biz sadece ana kucağını pusetten söküp şak siye ona kilitliyorduk. kemer geçirmece falan gerek yoktu. öylesi varsa onu öneririm.

3. mümkün olduğunca sırtı yatsın. oturuk vaziyette kalmasın. çocuk uyuyunca yatırabilmelisin.

4. hiç bahsedilmeyen, dikkat edilmeyen basit bir özellik. arka tekerleklerinin arası geniş olsun, ya da ayaktan uzak olsun. yoksa sürerken her adımda tekerleğe tepiyorsun. çok can sıkıcı.

5. satıcılar "çift yönlü olsun, ilk bilmemkaç ay sana doğru baksın güven sağlasın, sonra etrafı kessin dünyayı tanısın hede hödö" diye çift yönlüyü över. bu çok gereksiz. direk ileri bakanlardan olabilir. sırf bu özellik için para vermeye gerek yok.

6. puset ve ana kucağı dışında portbebe denen bir parçaları daha oluyor bu da dünyanın en gereksiz parçası. onun da dahil olduğu setlerden uzak dur.

quinny zap xtra çok hafif ve kolay katlanır bir araba. ama oturulan kısmın arkası boş. çocuk sadece branda bezinde oturuyor. mesela. çok beğenmiştik ama sırf bu yüzden vazgeçtik.

chicco'nun i-move mu ne kaba, hantal arabaları var. satıcılar çok över ama bence bu da anlamsız ve kötü bir araba.

süspansiyon derler, fren derler, sanki otomobil alıyoz, bunlar da çok gereksiz.

ben bunların hepsine uyan chicco living'i bulmuştum. hala var mıdır o model bilmiyorum ama. 3 yıl kullandık.
  • kibritsuyu  (14.05.15 12:18:28) 
6 aya kadar kullanılan maxicosi ana kucağı al. quinny iskeleti ben ücretsiz vereyim. istersen maxicosi anakucağını da vereyim. kılıfı var. maslak'tan alırsan.
öyle bir şey:www.healthchecksystems.com ?

6 aydan sonra maclaren techno xt. haşim işcan geçidinde 1000 tl civarıdır.

arabada en önemli özellikler hafif olması, tam yatması ve güneşliğinin mümkün oldukça geniş olması.
  • merhum  (14.05.15 12:31:36 ~ 12:34:42) 
giderek daha da kararsızlaşıyorum aksjdghfjkasdgdkah


  • teritori  (14.05.15 13:39:15) 
@khiron: insanların kazançlarına göre ayırdıkları bütçe farkediyor. bu da geniş br fiyat yelpazesine sebep oluyor.

şöyle düşün,

bir defter alacaksın. alayı aslında aynı ama kimisi dha cancanlı, ufak tefek farkları var ve haliyle daha pahalı. ama mantığa baktığın zaman hepsi üzerine bir şeyler karalamak için kullanılan kağıtlar topluluğu.

mesela bana 1500 tl makul gelirken kimisine çok pahalı, kimisine ise çok ucuz geliyor. öyle değişik işler
  • teritori  (14.05.15 13:50:17) 
Quinny zapp xtra2 kullanıyorum çok memnunum. Hem kullanımı rahat hem de oğlum rahat ediyor.

merhum'un teklifini kaçırma derim. maxicosi ana kucağını 350-450 civarına alırsın.

Ben olsam merhum'a yapışırdım.

Hem katlanınca çok az yer kaplıyor ve hafif. Baston pusetler gibi tipsiz de değil. Dedesi ilk gördüğünde bu kendi mi gidiyor demişti, güzel bir görüntüsü var.
  • PoscheN  (14.05.15 14:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.