[]

Neden sigarayı bırakamıyorum?

20 yıldır içiyorum, son 3-4 yılda günde 1 paket oldu.

Bi kez bıraktım 9 ay sürdü, tek bir dala baktı başlamam.

Geçen yıl eşimle 2 kez bıraktık. 15. gün dayanamadık yine başladık. Alain Carr videosu kitabı filmi her şeyi izledim, çok aşırı motive olıuyorum hatta mutluluktan ağlıyorum bırakınca. Ama devamı gelmiyor.

Anne olmak istiyorum artık. Hamile kalınca bırakamayan o kadınlardan olmak istemiyorum.

Hamile kalmadan önce kurtulmak istiyorum. Champix kullanmak istemiyorum, ne olduğu belli değil ilacın sisteme ne yaptığı belli değil.

Bu kadar zararlı olduğunu bilip bir bağımlılık olduğunu kabul edip bu kadar bırakmak isterken neden beceremiyorum.

 
Champix çok etkili fakat. ve şuan devlet hastaneleri sigara biraktirma servislerinde ücretisiz veriliyor. Fakat lanet olasıca ilacin acayip yan etkileri var. Mesela bende gaz yaptı gece saat 4 ile 6 arası karın ağrısından uyanıyordum. Bende bıraktım sonra sigaraya tekrar başladım hiç hoş olmadı.


  • 2006  (14.05.15 10:55:50) 
zor cidden bu mereti bırakmak. şahsen son yıllarda bazen içerken esrar içiyormuşum gibi bir tat-koku alıyorum, bildiğimiz tütüne neler ekliyorlar bilemiyorum ama şahsen bağımlılığı arttırıcı maddeler eklendiğini düşünüyorum. Champix denemedim denemeyi de düşünmüyorum. Allen Carr cidden etkili gibi görünüyor ama iradeniz çok önemli bu noktada ve kafanızın rhaat olması lazım, çalışıyorsanız mesela tatil aldığınız bir dönemde stresten falan uzak bir zamanda bu bırakma girişimi daha başarılı olabilir görüşündeyim.


  • candanag  (14.05.15 11:06:40) 
irade ve biyolojik unsurlar. sizin iradenizin üstünde biyolojik-hormonel- sinirsel unsurlarınız baskın olabilir. azaltmayı deneyin. acele etmeyin. zamana yayarak azaltın, azaldıkça bitecektir zamanla. tabi gerçekten istemek de önemli bir şart.


  • ytse jam  (14.05.15 11:07:13) 
kendimden örnek vereceğim. ben de champix denedim, yan etkilerini okudum ve korka korka başladım. normalde bu tarz ilaçlara karşıydım ama champix'in sigaradan daha zararlı olamayacağına inandım nedense. 8 haftalık programın yalnızca ilk 2-3 haftasında kullandım ve ilacı kestim (yan etkileri olmadı değil). yaklaşık 5 haftadır kullanmıyorum sigarayı. ilacın bana faydası irademin yetmediği durumlarda destek olmasıydı ve bunu da gayet yapabildi. 13 yıllık içiciydim bu arada.

ek olarak; 1 tek sigaranın tekrar başlamama sebep olacağını bildiğimden aklımdan bunu hiç çıkarmıyorum. ne olursa olsun kendimi durduruyorum. "1 tane içip bir daha içmeyebilirim" demiyorum kendime. çünkü 13 yıl böyle gereksiz bir şeyi tüketen bir salak olarak bu hareketimin nereye varacağını biliyorum artık.

+ size destek olacak insanları çevrenizden eksik etmeyin.
+ sigara hakkında pek konuşmayın.
+ sigara içilen yerlerden kaçmayın. ne biliyim molalardan, toplaşmalardan sırf sigara içiliyor diye kaçmayın yani. bu direncinizi arttırıyor. yanınızda sigara içilirken benim içmiyor olmam daha bir güçlü kıldı beni mental olarak.
+ allen carr tekrar okuyun.

edit: bu arada günlük sigara tüketim haritamı çıkarttım, hangi zaman dilimlerinde içiyorum falan (uyanınca, kahve molaları, yemek sonraları gibi)günde 1 pakete yakın içiyorken son bir yılda her ay 1 sigara daha az içerek günde max. 5 sigaraya kadar indim. atıyorum öğle molasında yemek sonrası 2-3 içerken bunu 1'e indirdim, uyanınca içmedim vs. böyle böyle kırptım. ve günde 5'e ulaşınca champix'e başladım. bu yüzden daha kolay atlatmış da olabilirim. uzun vadeli bir plandı benimkisi ve şu an tamamen bıraktığıma inanıyorum, 5 hafta kısa gibi görünse de.
  • givemesomesubstance  (14.05.15 11:08:37 ~ 11:15:15) 
gebelik hazırlığı programlamanın yardımı olacaktır.


  • e haliyle  (14.05.15 11:25:57) 
tutun iciyordum bir senedir, 5 ay once onu da biraktim. tuhaf bi sekilde cok kolay geldi. gecen hafta bira masasinda 2 tane, ertesi gun arkadas bana geldiginde 2 tane, bir iki gundur de evde 1 tane sarip iciyorum. gunde 1 tane icip daha icmemek zaten yeterli bence. kendimizi cok sikmamamiz lazim. cok strese girersek o is patlar gibi geliyor bana. simdi gunde 1 tane icip birakabilir miyim onu deniyorum ve sanki olurmus gibi duruyor. yani 9 ay boyunca icmeyebildiysen demek ki icmeyebiliyorsun isteyince. bence bu yeterli bir kanit. bana kokusu 5 hafta boyunca hep guzel geldi. bir gun gelip tiksinebilirsin de, hic tiksinmeyebilirsin de. ogrendigim ve ise yarayan iki sey soyliyeyim. sigara aklina geldiginde bunu seslendirme. konuyu buyutme. icinden 4e kadar say ve ne yapiyorsan onu yapmaya devam et.
digeri de boyama kitabi. aklina gelice, canin sikilinca bir desen boya. soyle bir kitap isini gorur; www.dr.com.tr
ya da internetten herhangi bir mandala ciktisi alip boya, fark etmez.
bir de bence normal sigara yerine tutun deneyin. cok caniniz cekince bir firt alip birakin kosede. sonuyor zaten kendi kendine. canin cektiginde koca sigarayi bitirmekten iyidir.
  • jimicik  (14.05.15 11:34:33) 
kendim hiç içmediğim için size babamdan örnek vereyim.
adam 17 yaşından beri içiyordu, bir sabah kalktı ve artık içmeyeceğim dedi. sanırım 50li yaşlarının başındaydı.
o günden beri içmiyor.
sigaralı ortamlarda durmuyor.
el alışkanlığını atmak için peynirli cipse sarmıştı, 2 kilo alınca onu bırakıp kuru badem ve kuru incire sardı.
vs.vs.

yani, tamamen bırakmanın yolu tamamen bırakmak... mış.

o tekrar başladıınız tek dal var ya, ona bakmayın bile, dönün arkanızı gidin. bir taneden bir şey oluyor işte.
  • aithra  (14.05.15 11:57:11) 
25 sene içtim. bugün tam 3 ay oldu bırakalı. bırakmadan bir kaç ay önce yakın arkadaşlarımdan birinin akciğer kanseri olduğunu öğrenmiştik. onun da az da olsa tesiri oldu galiba. bu sigara kötü bir şey bunu herkes biliyor ama bilmek değil sindirmek gerek galiba. sigarayı bırakmak çok güzel bir şey inşallah isteyen herkes bırakır.


  • dunden beri dimdik  (14.05.15 12:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.