[]

beyaz eşyaların w güçleri

özellikle ütü ve elektrikli süpürge için tüketici yönünden soruyorum.

1. ütülerin güçleri 2200-2400 w gibi oluyor. ütünün ısı yüksekliğinin ulaştığı son nokta mı bu güç denilen şey?

ütü yaparken kırışık açmayla ilgisi ne kadar acaba ya da ilgisi var mı? bendekii ütünün gücü 2200 w, ütüm hiç kırışık açmıyor. buhar diyeceksiniz, 4 bar buhar gücü var, istediğim kadar buhar verebiliyorum. ütü masasının süngeri, süngerin altındaki tabla sırımsıklak oluyor. bu nedenle buharla da alakası yok gibi sanki.
yeni ütü alacağım, hangi özellikleri aramam gerekir tam bilemiyorum. ütüleri karşılaştırma yaptıyorum pek bir fark da göremedim, hepsi benzer teknik özelliklerde.


2. elektrikli süpürgelerde de 2400 w ile 2200 w arasında fark ne? süpürgenin daha uzun süre motoru sınmadan kullanımla ilgili mi bu w durumu? elektrik süpürgesinde emiş gücü 230 -450 arası değişiyor. ben de emiş gücü iyi olsun ve çabuk ısınmasın istiyorum.
diyelim 400- 450 emiş gücünde süpürge aldım. o zaman w gücü yüksek olsun ki çabuk ısınmasın. doğru mu?

nasıl soracağımı bilemeyecek kadar anlamadığım bir konu w güç konuları, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

 
"w" toplam tükettiği enerji. 2000w bir elektrik süpürgesi alırsan saatte 2kw elektrik tüketir bu da ortalama 2x0.3'den= 60 kr demek. bu maddi tarafı. çok genel mantıklı yüksek "w" olması daha güçlü olması demek ama verimi emiş gücünden anlarsın. emiş gücü ne kadar yüksek o kadar iyi. ısıyla alakası yok. aksine daha kötü. yani 2000w ama 450w emiş gücü olan bir süpürge 2500w ama 500w olan bir süpürgeden daha tercih edilir.


  • mystb  (14.05.15 10:44:28) 
aslında o aletin çektiği elektriğin miktarı. "bizim aletimiz o kadar çok elektrik çekiyor ki, yani düşün bak o kadar elektrik çeken alet ne biçim çalışır üff" demek istiyorlar.

eskiden beri "ne kadar elektrik çekerse o kadar güçlüdür" düşüncesi hakim olduğundan bir türlü kırılamıyor bu. oysa daha az elektrik tüketerek daha verimli çalışan bir alet mümkün. adam öyle bir ütü tabanı yapıyor ki az da ısıtsan kırışıklığı açıyor. ama tükettiği elektrik yüksek olan rakip gelip onun 2000w olmasına bok atıyor "bizimki 2400, daha iyi" diye.

sırımsıklak lafını da çok sevdim bu arada.
  • kibritsuyu  (14.05.15 10:45:26) 
2 - huzur dyson da.

2400w anlık max cekıstır. bunu 1 saat calıstırsan 2.4kwh elektrık yakmıs olursun guncel fıyatlarla 30 kurus kadar eder. ısınma konusu calısmadan zıyade cıhazın tasarımından, ıyı tasarımın ısınmaması ya da makul ısınması lazım.
  • bryan fury  (14.05.15 11:53:32) 
ne kadar teşekkür etsem azdır arkadaşlar. bilmeden nasıl yanlış işler yapacakmışım. iyi ki varsınız :)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.05.15 12:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.