[]

Half Life 2'deki combine'lar

bunlar ne ya? yılların half layf oyuncusuyum, internet kafede yıllarca multiplayer oynadım, single player bütün half life serisini, expansiyon paketlerini hatim ettim ama şu combine ırkı tam olarak ne çözemedim.

yani bunların diğer xen yaratıkları gibi uzaydan geldiği söyleniyor ama o kıyafetlerinin içinde ne var? Dünyayı ele geçirip, insan gibi davranmalarına bakılırsa evrenin en zeki yaratıkları olmalılar Vortigauntlar ve insanlar ile birlikte.
internetten de araştırmama rağmen hala düzgün bir cevap bulamadım.

 
onu bilmiyom da www.youtube.com şarkı çok güzel değil mi

videonun yorumlarında combine ların ne olduklarına dair muhabbet dönmüş

bunlar dönüştürülmüş insanlarmış
  • freebird5406_2  (14.05.15 00:24:12 ~ 00:30:25) 
combine ırkı emperyalist bir ırk, gezegenleri ele geçirip içindeki kaynakları kullanıyorlar ve o gezegende yaşayan üstün ırkı köleleştiriyorlar. en baştan anlatmak gerekirse; hl1 deki ters giden deney sonucunda büyük bir patlama oluyor ve bunun sonucunda uzayda bir portal oluşuyor, combine dünyayı fark ediyor ve dünyayı istila ediyor. adamlar taa başka bir evrenden kendi işçilerini buraya getirmektense dünyadaki insanları köleleştiriyorlar. bu köleleştirme ayağına zincir takıp çalıştırmak şeklinde değil ama, insanlar üzerinde bazı işlemler uyguluyorlar.

kimisi işçi oluyor 3.bp.blogspot.com

kimisi asker oluyor: developer.valvesoftware.com

bu zırhların içinde insanlar var ama bir sürü işlemden geçmişler. adamların mantığı şu; istila ettiği gezegendeki ırkların üstün özelliklerini birleştirip yeni yaşam formları oluşturuyorlar.

combinede yaşayan asıl ırk ise advisor'lar. bunlardan fazla görmüyoruz, oyunun sonlarına doğru birkaç tane çıkıyor.

advisor:vignette3.wikia.nocookie.net

bu arada xen ve combine'ın bulunduğu yer bizim evrenimizde değil büyük ihtimalle. tamamen farklı boyut-evrendeler. xen boyutlar arası bir bölgede. combine dünyaya xen üzerinden geliyor.
  • aksimetre  (14.05.15 00:37:18 ~ 00:46:10) 
Combine İmparatorluğu diye bir şey var, bunlar çok sayıda paralel evrene falan yayılıyorlar deli güçlüler. Mesela zamanında Nihilanth'ın falan da yaşadığı yerleri ele geçirmişlerdi, Xen'e kaçtılar öyle o sıralarda da insanlar Black Mesa'daki kaza ile Xen'e portal açınca oradan yaratıklar doluştu falan.

Buradan sonrası biraz spoiler olabilir oyun bitmediyse.

Daha sonra Combine gözünü bize dikiyor. yedi saat savaşları sonunda gezegeni ele geçiriyorlar. Şehirlere numaralı isimler falan verip insanları oradan oraya gönderiyorlar. Combine'ın arkasında kim olduğu belli değil, ama dünyanın işgalini yönetenin combine advisor'lar olduğu düşünülüyor.

O polis gibi coplu olanları diyorsan eğer Civil Protection var mesela (Barney de onlardan birinin kılığındaydı ya). Bu CP (Metrocops) herhangi bir makine bağlanmamış tamamen insan gönüllülerden oluşuyor. Combine'a katılma nedenleri de kaypaklık işte, biraz daha iyi şartlarda yaşayayım üç beş para kazanayım, şu insanlar üzerinde otoritem olsun, tek partili combine sistemi iyi başganlık gelsin gibi kaygılarla gönüllü olarak katılmışlar.

Diğer iki humanoid türden mesela Overwatch soldier olanlar sibernetik transhuman şeklinde. Nova prospekt'te dönüştürülüyor bunlar. Beyin ve göğüs ameliyatı, cinsel organların alınması vs. yerlerine mekanik zımbırtılar takılmasıyla dönüştürülüyorlar. Konuşma şekilleri hep aynı, duygu belirtileri yok (ama bomba atarsan "shit" diyebiliyorlar), ama ep2'de acı çektiklerini anladık seslerinden. Bir de bir yerde Breen bunlara aslansınız kaplansınız diyordu.

Bu humanoidlerin dışında Combine'ın synth birimleri var bir de. Bunlar da kendi kendine evrilen alien robotları. Strider mesela (Dünyalar Savaşı'ndaki tripod gibi olan) bunlardan.

Combine çok büyük bir bilinmez hala, HL3 el artık lan :(

PS: Biraz karışık oldu ama kafam da biraz iyi, anlatabilmişimdir umarım. İyi oldu ya, ne zamandır HL konusu olmuyordu çok yaşa :)
  • thor odinsson  (14.05.15 00:46:01 ~ 00:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.