[]

Ey cemaat-i müslimin

Kardesimin arkadasi, kurban eti yiyemediginden ailesinin kestigi kurbanin etini kardesime satmak istiyor. Kardesim de et ziyan olmasin diye bana sordu, hic yenmeyecek, alayim mi diye.

kurban etini satma ile ilgili googleda aradim. bagislanan et, satilmamasi-yedirilmesi gibi bir önkoşul yoksa vakif bunu satabilir diyor.

kardesimin, ailesinden ayri okuyan bu arkadasi, ailesinin kestigi etin bagislandigi kimse mi olur?

ozetle biz bu eti satin alsak, ona gunah olur mu?

tesekkurler

 
dediğin gibi kurban eti ise satılmasının imkanı yok .hayvanın derisi de dahil hiç bir şeyi satılamaz. öyle ki .kurbanı kesen kişiye ücreti yerine o etten de verilemez. kısacası ticarete konu olamaz. et yiyemeyen birisi bundan elde edeceği parayı ne kadar rahat yiyecek merak ediyorum doğrusu .


  • 1adam  (13.05.15 21:02:36 ~ 21:07:00) 
madem arkadaşı, bedavaya versin.

benim arkadaşım bana böyle bir şey teklif etse, onunla arkadaşlığımı gözden geçiririm.

2000'lerde zirve yapan, incir çekirdeğinden girişimcilik icat etmeye çalışan bu köylü kurnazı jenerasyonu hala anlayamıyorum.
  • yollarbenibekler  (13.05.15 21:06:05) 
çocuk okuyormuş alın gitsin işte.

çocuk bağışlanan kimse oluyor evet, istediğini yapabilir, gönlünüz rahat olsun.
  • neseranni  (13.05.15 21:08:41) 
kurban eti satılmaz


  • efrasiyab87  (13.05.15 21:14:13) 
öyle iş olmaz. kurban etinin olayı ihtiyaç sahiplerine dağıtılması zaten, kesenin yemesinden çok. satın almayın.


  • manuel mandalina  (13.05.15 21:19:28) 
kardeş bana verebilirsiniz. ziyan olmasın


  • Frederick Co  (13.05.15 21:30:12) 
bir yurda bagislasin dedim, kendi arkadasi degil onun ev arkadasiymis. kredi karti filan yatirmis parasiz kalmis. Öf bilemedim ya


  • fallopian  (13.05.15 21:33:31) 
ulan bu ne şark kurnazlığıdır.

vatandaş kurban etini, nakite çevirmeye çalışıyor, hiç kredi kartı yatırdım parasız kaldım dramatizasyonuna girmesin, lanet olası, küçük köylü kurnazı, pislik:)
  • wilhelmwasmuss  (13.05.15 23:11:10 ~ 23:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.