[]

Bel Fıtığı Ve Bisiklet

Merhabalar

L5 - s1 2 tane güzide bel fıtığım mevcut. Oldukça ağrı yapıyor ve 1-2 aydır sürekli ağrı kesici-kas gevşetici kullanıyorum. Şu anda ameliyat bir seçenek değil. Şimdi fizik tedaviye başlayacağım sonrasında ise yürüyüş ve haftasonları bisiklet yapmak istiyorum.

Bel fıtığı olanlar için bazıları dik şehir bisikleti kullanın demiş, bazıları normal bisiklet alın dikler bele baskı yapabilir demişler.

Hangisi doğru, ne tarz bir bisiklet kullanmalıyım?

 
bisikleti bilmiyorum ama bel ağrısına en güzel gelen şeyin yüzme olduğunu söylemişti bana doktorum. belim ağrıdıkça inadına yüzüyordum ertesi gün daha da azalıyordu ağrı. imkan varsa yüzmeyi tavsiye ederim.


  • argent dawn  (13.05.15 16:50:11) 
Malesef yüzme imkanım yok.


  • levyashin  (13.05.15 16:50:46) 
Bende fıtık var ayriyeten dizde kireçlenme ve menisküs daha ayriyeten her iki ayak bileğimde ligoman yırtığı. Herbiri ayrı sorundu ayrı ağrıydı ta ki günde yaklaşık 30 km bisiklet sürmeye başlayana kadar. Sen binersin de iki güne felç olursun bilemem ama ben faydalandım.


  • rezilrusfaadam  (13.05.15 17:21:25) 
benceyle senceyle olmaz.

bisikletin her türlüsü bele zarar değil, aksine yarar. zaten bel fıtığı hastlarına (ki ben de onların ameliyat geçirmiş olanlarından biriyim) önerilen ilk spor yüzme, ikincisi bisiklet. ameliyat sonrası verdikleri bilgilendirme yazısında diyor ki "egzersizlerinizi özellikle yüzme ve bisiklet gibi sportif aktivitelerle destekleyebilirsiniz".

takır tukur arazide gezmeyeceksen veledroma gerek yok. asfaltta bisiklet sürmek iyi gelecektir. dikini yatayını bilmem de işte bildiğin bisiklet. diki nasıl oluyor bisikletin?
  • kibritsuyu  (13.05.15 18:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.