[]

sahibinden.com, hepsiburada'dan alışveriş yaptıktan sonra...

Şimdi hepimiz buradan alışveriş yapıyoruz. Ürün elimize geldikten sonra da siteye yeniden giriş yapıp, "ürün geldi, satıcıya parayı aktarabilirsiniz" şeklinde onay veriyoruz. Diyelim ki iyi niyetli davranmayıp, ürün elimize geldiği halde, paranın satıcıya aktarılması konusunda onay vermezsek ne olur? Bu siteler, bunun önlemini nasıl alıyorlar?




 
belirli bir süre sonra otomatik onay veriyor site. o süre zarfını sana itiraz etmen için tanıyor. sen ne itiraz ediyor ne de onay veriyorsan o zaman parayı satıcıya veriyorlar.


  • hb  (13.05.15 14:25:00) 
kargo alırken attigin imza, ayrica kotu niyetli niye oluyoruz ?


  • kamyonsans  (13.05.15 14:26:13) 
onay vermeniz için gereken 3 iş günü gibi bir süre var, bu süre içerisinde ürünü aldıktan sonra bir iki gün kullanma şansınız da oluyor ama siz vermezseniz o süre içerisinde onayı, sistem sizin yerinize otomatik onay veriyor.

bir sıkıntı çıkarsa da üründe veya kargoda, bu süreden önce hem satıcı hem site ile konuşup bildirmeniz lazım, para satıcıya geçerse çok geç olabilir.
  • dysbaricosteonecrosis  (13.05.15 14:26:37) 
get sisteminden bahsediyorsun sanırım.
bir süre sonra otomatik onaylanıyor. ürünü beğenmediysen geri gönderip kargo bilgilerini girmen lazım.

  • peggy  (13.05.15 14:28:14) 
  • 1adam  (13.05.15 14:28:45) 
aslında ben bir ürün almak değil de satmak istiyorum. o halde dolandırılma riski bu şekilde en az seviyede oluyor değil mi? Kısacası, gönül rahatlığıyla ürün satabilir miyim?


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (13.05.15 14:33:34) 
tabii ki daha güvenli. yalnız komisyon ödersin..


  • peggy  (13.05.15 14:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.