[]

"Kardiyo Zaman Kaybidir" Adam Haklı mı?

videodaki adam gayet iddialı bir söylemde bulunmuş. İşi bilen arkadaşlara sorayım dedim haklı mı adam?

www.youtube.com


 
Tamamını dinlemedim ama düşük yoğunluklu kardiyo yağ yakmanın en az efektif olan yollarından biri. Kilo kaybı ile yağ yakımını ayırmak gerek. (bkz: hiit)(bkz: epoc)


  • arnold schwarzeneger  (13.05.15 13:44:05) 
sırf yürüyüş yaparak bile 30 kg verenler var. bu bana biraz saçma geldi. he evet ağırlık çalışarak da kilo verirsin ama kardiyo zaman kaybı değil.
sonuçta hiit denilen birşey var ve o da kardiyo aslına bakarsan

  • ayrıl coco  (13.05.15 13:50:42) 
Adam burada ''kas kaybı'' na dikkat çekmek istemiş ama başlık biraz yanlış seçilmiş bence.

Sadece kardiyo yaparak kas kütlesini korumanız mümkün değil dolasıyla yağ ile birlikte kas yıkımına uğrarken hem skinny fat görünümü artar hem de metabolizma yavaşlara getirmiş sözü (doğru)

Kardiyo yapıyorsan ağırlık da ilave etmek en sağlıklısı , kendi vücut ağırlığın da olur önemli olan kasa direnç göstermesi.

Bir de hiit varken ''sırf zayıflama amaçlı'' uzun cardio kasmak zaman kaybı ancak onun için kondisyon gerekiyor herkes başta hiit yapamaz.
  • neferkitty  (13.05.15 13:54:22 ~ 13:59:28) 
Ya peki hybrid çalışma mı en doğrusu. şimdi ben spor salonuna gidecem, adam diyecek ki sakın ağırlık çalışma ilk başlarda. koş, bisiklete bin, mekik çek diyecek. başıma daha önce geldi biliyorum. kafam karıştı yemin ederim.


  • muhammed eminoglu  (13.05.15 14:00:17) 
lanet olası bir kum torbası al ve at-tut. (20 kg)
www.google.com.tr

  • kargn  (13.05.15 14:06:12) 
Yağ yakmak için oksijen alım sınırının (VO2 Max) %60/70 seviyesi ile çalışmak gerekiyor. Bunun üstüne çıkıldığında vücut aerobik solunumdan anaerobik solunuma geçiyor. Anaerobik solunumda da vücut yağ yerine şeker yakıyor, kardiyoda da, özellikle üst seviye hızlarda sürekli çalışmada bu sistem devreye giriyor. O nedenle haklı.

Onun dışında, yüksek yoğunluklu sürekli kardiyonun ortalama (Kas miktarına spor geçmişine yaşına göre değişse de) 40 dakika sonrasında vücut strese girip kortizol salgılamaya başlıyor, kortizol hormonu salgılandığında sistemin düzelmesi için vücut kana aminoasitleri bırakıyor, bu da kas kaybına neden oluyor uzun vadede. Ayrıca bu yolla glukoza dönüşen aminoasit insülin salınımına neden olduğu için tüm yağ yakımı işlemi duruyor. Zira insülinin olduğu yerde Growth Hormon Glukagon ve Leptin gibi yağ yakımını devreye sokan hormonların salınımı duruyor. Bu nedenle yine haklı.

Tabii bu sıfır kardiyo anlamına gelmiyor. Hiit gibi sistemi mitokondriyal seviyede etkileyip kas gelişimini destekleyen ve afterburn etkisi (Epoc) nedeniyle yağ yakımını 48 saate kadar çıkaran teknikler oldukça etkilidir.

Tabii en etkili yağ yakımı her zaman için ağırlık çalışmasıdır. Vücut bu sistemde hiçbir zaman oksijen alım sınırının dışına çıkmadığı için yağ yakımı sürekli devam etmekle birlikte beslenme de iyiyse çok düşük bir kas yıkımı ile sağlıklı bir antrenman yapabiliyorsunuz.

Bunlara ek olarak uzun yürüyüşler de (10+ km) ağırlık çalışmasıyla aynı nedenlerle sürekli yağ yakımını desteklemektedir.
  • angelus  (13.05.15 14:16:22) 
değil.


  • orient blue  (13.05.15 14:56:46) 
Adam aslanlar gibi doğru söylüyor. Kendim zaten zayıf olmama rağmen göbeği götürmek için hayvani kardiyo yapıyordum, ancak göbek gitmedi. Bütün sır diyette. Ağırlıkla zaten yağ yakıyorsun, gerisi ne kadar sağlam bir diyet yaptığına bağlı.


  • Simrug  (13.05.15 19:10:37 ~ 19:12:13) 
videonun tamamını izlerseniz haklı olduğunu anlayacaksınız.

savaş hoca'ya "geri zekalı" diye(bile)n insanın zeka seviyesini çok merak ediyorum. adamın geçmişini bir araştırın bakalım. nerelerde okumuş, nerelerde çalışmış, şu an neler yapıyor vs.

salt başlığa bakarak yorum yapılmaz. videonun tamamını izleyerek yorum yapılır. ben savaş hoca'nın bütün videolarını izledim. bazı programlarını da uyguladım. dinlediğim en bilgili en donanımlı türk youtuber.

kardiyo tamamen gereksiz demiyor kendisi. yapılacağı zaman hiit yapılmalı diyor. kendi yazdığı definisyon programında da hiit kardiyo var zaten.

özetle, bu adam işini çok iyi biliyor. sen dediklerini harfiyen yap, gelişimi göreceksin.
  • papillon7  (13.05.15 20:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.